Hlavní obsah

Nové knihy: Wollner, Potůčková či Smolíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pád na dno po letech na výsluní rozhodně není nijak příjemný. Zvlášť když vám schody namažou kolegyně, se kterými léta spolupracujete. Novinář Marek Wollner tohle všechno popisuje ve své knize Reportér na odstřel. Jiná kniha se zase vrací do doby, kdy zůstat v cizině (na západ od nás) znamenalo kriminální čin, který odnesla i rodina, která zůstala doma. To je téma díla Lenky Potůčkové nazvaného Dálnice. V aktuální nabídce najdeme také publikaci, která ukazuje obyčejný dům jako místo mnoha tajemství, či audioknihu popisující příběh z vesnice v době druhé světové války.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

David Urban: Vražedná splátka

Na okraji lesa se najde ohořelé luxusní auto. Když na místo dorazí policie, s překvapením zjišťuje, že ve voze je mrtvola a že požár s největší pravděpodobností nebyl nehodou, ale snahou o zahlazení stop. Kriminalista Radim Brázda se spolu s novou parťačkou Dianou Černou, svéráznou policistkou, která si s sebou nese komplikovanou minulost, pouští do nelehkého vyšetřování. Zavádí je do slepých uliček a nutí je uvažovat nad tím, jak dobře vlastně znají lidi, o nichž si mysleli, že je nemohou ničím překvapit.

Kalibr, 312 stran, 399 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Lenka Potůčková: Dálnice

Renata se nevrátí ze zájezdu do Rakouska, aniž by o její emigraci věděli její manžel Richard, dcera Simona a syn Marek. Celé rodině se tak převrátí život naruby. Ocitají se v hledáčku StB. Pro Richarda to znamená strmý kariérní propad. Simona matčin odchod těžce snáší, zanedbává učení a nakonec není přijata na oděvní průmyslovku, po které toužila. Marek, studující na Univerzitě Karlově medicínu, je vyloučen ze školy a musí nastoupit vojenskou základní službu. Renatin odchod každého z nich nějakým způsobem poznamená.

Ikar, 344 stran, 399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Marek Wollner: Reportér na odstřel

Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň…? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli vědět o zákulisí boje o politický vliv v televizi, ale báli jste se zeptat. Významný český novinář a tvář pořadu Reportéři ČT Marek Wollner zažil po několika desetiletích uznání pád na dno.

Brána, 352 stran, 399 Kč

Foto: Brána

Obal knihy

RECENZE: Planetky. Soukromé vesmíry v povídkách, jež se vzájemně tříští

Knihy

Dimitri Verhulst: Mít a být

Román Mít a být začíná Malodotovou smrtí. Po smrtelné autonehodě se ke svému překvapení ocitá na klinice, kde se musí nejprve zbavit závislosti na životě, aby mohl být úplně mrtvý. Pokud se mu to nepodaří, musí projít celou svou existencí znovu, od začátku do konce, s úplně stejným průběhem. S pestrou skupinou spolupacientů absolvuje skupinové terapie a individuální rozhovory se záhadným vrchním terapeutem, který se ho snaží přimět, aby se zřekl té hnusné závislosti na životě.

Odeon, 136 stran, 299 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

Klára Smolíková: Dalila a výtah bez dveří

Dům, do kterého se Dalila s rodiči nastěhovala, vypadá až na výtah úplně obyčejně. Zdviž totiž mezi patry neustále obíhá a cestující musí do jedoucích kabinek naskočit a pak zase při výstupu vyskočit. Dalila ještě nemůže jezdit sama, a tak se ráda sveze s někým ze sousedů. Může se tak s nimi seznámit a trochu si popovídat. Připadají jí jako podivíni a ona má podezření, že se snaží za zavřenými dveřmi bytů něco utajit.

Pikola, 120 stran, 299 Kč

Foto: Pikola

Obal knihy

Philip Lymbery: Zbývá šedesát sklizní

Autor je ředitel mezinárodní organizace Compassion in World Farming, zabývající se ochranou hospodářských zvířat v souvislosti s ochranou životního prostředí. Cestuje z Velké Británie do Itálie, z Brazílie do Gambie a do USA, vydává se do zákulisí průmyslového zemědělství a konfrontuje velké zemědělsko-průmyslové podniky zvané „Big Ag“ s tím, že megafarmy, chemikálie a klece se zvířaty ničí krajinu a zemědělskou půdu a ohrožují vzduch, který dýcháme, vodu, kterou pijeme, potraviny, které jíme, a přírodu, které si tolik ceníme.

Práh, 344 stran, 399 Kč

Foto: Práh

Obal knihy

RECENZE: Dceřina kletba. Chytne a nepustí

Knihy

Christina Baker Klineová: Vyhnankyně

Emocemi nabitý román o třech ženách, jejichž osudy se propletou v Austrálii devatenáctého století, kde bojují za vykoupení a svobodu.

Když naivní mladá guvernantka Evangeline otěhotní se synem svého zámožného londýnského zaměstnavatele, netuší, jak závažné to pro ni bude mít následky. Poté, co ji služka navíc křivě obviní z krádeže, je Evangeline propuštěna a zatčena. S hrůzou se dozvídá, že byla odsouzena ke čtrnácti letům v australské trestanecké kolonii ve Van Diemenově zemi, dnešní Tasmánii.

Jota, 320 stran, 448 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Christina Laurenová: Zůstane to mezi námi

V lásce a práci je povoleno vše! Neodolatelná romance od autorek bestsellerové série Božský. Carey Douglasová pracuje u Melissy a Rustyho Trippových, známé guru dvojice z odvětví interiérového designu, skoro deset let. Carey pochází z farmy a u Melissy a Rustyho začala pracovat ve svých šestnácti letech. Přestože si moc nevěří, má na úspěchu značky největší podíl. Za tu dobu se jí podařilo vybudovat veleúspěšné impérium. Trippovi jsou miláčci Ameriky – mají vlastní TV show a nově také knihu, se kterou vyrážejí na turné. Ovšem má to jeden háček.

Jota, 352 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Brian Cox, Jeff Forshaw: Černé díry

Ve středu každé galaxie se nacházejí nejpodivnější objekty ve vesmíru: černé díry. Mají tak obrovskou hustotu a přitažlivost, že jejich sevření neunikne žádná hmota, dokonce ani světlo. Hvězdy, které krouží kolem jejich okraje, uvolňují energii ve formě světla, dokud nepřekročí horizont událostí a nezmizí navždy. Černé díry tak stojí i v centru současného fyzikálního výzkumu a tato kniha shrnuje, jak vznikají a proč potvrzují, že Einsteinova teorie obecné relativity je geniálním popisem vesmíru kolem nás.

Vyšehrad, 296 stran, 499 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Lenka Chalupová: Kyselé třešně

Vyslechněte si příběh, který se stal na jaře, ovšem už v roce 1944. Do malotřídky v Lověšicích, malé železničářské vesničce u Přerova, tehdy přišel nový učitel Petr Skála. Díky venkovské škole se seznámil nejen s dětmi, ale i s jejich rodiči – zejména pak s vdovou Lotou Kiliánovou, maminkou osmileté Helenky. Rodící se vztah mezi Petrem a Lotou, ale také Helenčin něžný dětský svět a láskyplné prostředí domova se střetávají s krutou realitou válečných a poválečných dnů. Text načetla herečka a dabérka Dana Černá.

Audioteka, 10 hodin 43 minut, 329 Kč

Foto: Audioteka

Obal audioknihy

RECENZE: Novela o zániku Ďatlovovy výpravy zní hrůznou notou

Kultura

RECENZE: Chyť toho králíka – román o rozbitém ženském přátelství

Knihy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám