Hlavní obsah

Nové knihy: Šlechtová, Zamjatin či Waltari

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovat v exotické cizině je sice zajímavé (mnohdy i finančně), ale musíte se přizpůsobit místním zvyklostem. Hana Šlechtová se ve své knize zpovídá ze zkušenostní zdravotní sestry v Saúdské Arábii. Jaká bude budoucnost tohoto světa? Na to zase odpovídá kniha Jevgenije Zamjatina, kterou ale napsal už v roce 1920. Dále v této nabídce najdeme průvodce po tajemstvích Prahy, encyklopedii filosofických pojmů, ale i audioknihu Jeho království od Mika Waltariho.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Laurie Lico Albanese: Hester

Mladá švadlena Isobel Gambleová žije se svým manželem v Glasgow. Ten však propadne opiu, nadělá dluhy, a tak musí oba opustit domovinu a odjet do Nového světa. Tam se její manžel nechá najmout na loď a ženu nechá samotnou a bez prostředků. Isobel se zamiluje do mladíka Nathaniela a vznikne silný milenecký vztah. Oba však začíná pronásledovat minulost.

Ikar, 360 stran, 429 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Stefan Ahnhem: Jizvy plné beznaděje

V apartmá luxusního stockholmského hotelu někdo zavraždil známou influencerku. Možná to byla chladná poprava, možná se zvrhly nějaké erotické hrátky. Případ řeší Malin Rehnbergová, která však musí řešit kromě případu i profesní a rodinnou krizi. Podezřívá agresivního stalkera, pak ale najednou přibývají další zločiny. Mnoho životů začíná být ohroženo, včetně toho jejího.

Kalibr, 232 stran, 359 Kč

Foto: Kalibr

Obal knihy

Jevgenij Zamjatin: My

Románová utopie, kterou autor napsal v roce 1920, představuje vizi naší daleké budoucnosti. Vznikl totiž jednotný stát, ve kterém lidé netrpí bídou, ovšem ztrácejí svoji identitu. Stali se pouhými položkami, anonymními čísly. Všichni musí mít na všechno zvláštní povolení, jinak jsou přísně potrestáni, většinou popravou.

Odeon, 224 stran, 399 Kč

Foto: Odeon

Obal knihy

RECENZE: Planetky. Soukromé vesmíry v povídkách, jež se vzájemně tříští

Knihy

Hana Šlechtová: Nejsem jenom sestra

Hlavní hrdinka se už jako studentka rozhodla, že jednou bude pracovat jako zdravotní sestra v Saúdské Arábii. Po letech dřiny odlétá za svým snem a stává se sestrou na prestižní královské klinice v Džiddě. Vydělá si dobré peníze, ale zároveň se musí jako Evropanka umět vyznat v islámském světě plném nařízení a pravidel, která jsou pro cizince naprosto nepochopitelná. Publikace je dobrým návodem pro další dívky, které by chtěly v budoucnu pracovat v této branži v muslimských zemích.

Esence, 176 stran, 299 Kč

Foto: Esence

Obal knihy

Olivia Hawker: Oheň a ruda

Tamar je z mormonské rodiny a cestuje z rodné Anglie do USA. Jednoho dne má zjevení, ve kterém vidí svého budoucího manžela. Poté ho v mormonské komunitě skutečně potká a její osud je naplněn. Jenže mormonská víra povoluje mnohoženství, a tak se Tamar stává jednou ze tří manželek. Zdá se, že ženy se nakonec se svou rolí smíří, ovšem mezi muži mormony a vládou ve Washingtonu se začíná schylovat ke konfliktu.

Ikar, 392 stran, 449 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Stanislava Jarolímková: Pražská okénka 2

Kniha nám opět přináší překvapující informace o pražských ulicích, uličkách, náměstích i zákoutích. Můžeme se třeba dozvědět, kde závodili pštrosi, komu nosili pekařští tovaryši supervánočku a kdy státní ministr K. H. Frank plakal nad fotkami svých dětí. Kromě těchto informací najdeme v díle i mnoho zajímavých ilustrací a fotografií.

Universum, 256 stran, 399 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

RECENZE: Terapie metalem zabírá u starších bílých mužů

Knihy

Sangu Mandanna: Přísně tajný spolek svérázných čarodějek

Správná čarodějka na sebe neupozorňuje, s nikým se příliš nedruží a bývá nenápadná. Jenže pokud ji přece jen odhalí osazenstvo jednoho domu, co dělat? Zvlášť když v onom domě vyrůstají další tři malé adeptky čarodějného umění, zatím bez výcviku. Takže čarodějka Mika začíná svou výchovně čarodějnou misi.

Laser, 344 stran, 399 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

Jan Sokol: Malá filosofie člověka a Slovník filosofických pojmů

Dílo má základ v přednáškách autora na Pedagogické a Filosofické fakultě Karlovy univerzity. V této rozšířené verzi jsou připojeny další, zatím nikde nepublikované texty. Cílem Jana Sokola je otevřít problematiku filosofického myšlení také laickému publiku. Text je navíc doplněn výkladovým slovníkem.

Vyšehrad, 368 stran, 399 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

M. Hrdlička, A. Pilátová, D. Kolouch: Děti v ohrožení

Krizi, ve které se zmítá naše postmoderní společnost, nemohou uniknout ani děti. Zkušení lékaři se zamýšlejí nad všemi možnými příčinami, důvody, ale hledají také řešení. Jejich teoretické pasáže oživují také rozhovory s teenagery, ale i jejich rodiči.

Vyšehrad, 216 stran, 399 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Mika Waltari: Jeho království

Vypravěčem příběhu je Říman Marcus Manilius Mezentianus. Před nešťastnou láskou utekl do jarního Jeruzaléma, kde se stává svědkem velikonočních událostí, totiž ukřižování Ježíše Krista. Je zasažen hloubkou této situace a jejího poselství, takže začíná pátrat po smyslu zmíněné oběti. Text knihy načetl herec Ondřej Brousek, hudbu složil Lukáš Hurník.

OneHotBook, 17 hodin 33 minut, 449 Kč

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

RECENZE: Dceřina kletba. Chytne a nepustí

Knihy

RECENZE: Novela o zániku Ďatlovovy výpravy zní hrůznou notou

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám