Hlavní obsah

Klus vydal minialbum. Zisk věnuje dobrovolníkům

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tomáš Klus s manželkou Tamarou vydali na internetu minialbum Pět pohromadě, které obsahuje pět písniček.

Foto: Supraphon

Minialbum Pět pohromadě

Článek

Tomáš Klus nabízí písničky na 21 dní exkluzivně na stránkách Supraphonline.cz. Výtěžek z prodeje EP věnuje na sbírku Nadačního fondu pomoci, která běží na charitativní platformě znesnáze21. Cena je dobrovolná, tak aby zájemce o nové písničky motivovala k částkám, kterými by chtěli podpořit dobrovolníky ve sbírce s názvem Laskavost plodí laskavost, jejímž partnerem je Nadace Karla Janečka a její projekt Laskavost.cz.

„Jsou to takové naše “příZpěvky“ k vlně solidarity a pospolitosti, která nás zalila ruku v ruce s těžkou zkouškou pandemie. Dotýkáme se v nich témat, která jsou, věřím, pojítkem většiny, a já osobně věřím, že z celé situace vyjdeme nejen moudřejší o to, jak porazit neviditelného nepřítele, ale především o to, že spatříme mnoho viditelných přátel a hrdinů v lidech, do kterých bychom to dříve vůbec neřekli,“ uvedl Klus.

„Třeba i sami v sobě. Či v nenáviděném sousedovi, šéfovi s divnými názory, nebo paní pokladní z krámu naproti. Moc doufám, že naše písničky udělají radost doma a díky vaší laskavosti pomůžou tam, kde je to v tuhle chvíli nejvíce zapotřebí.“

Zemřel Adam Schlesinger, autor hudby k filmu To je náš hit s Hanksem

Kultura

EP obsahuje písně: LALALALALALALA, Domanásmáš, Krakeni, rodiNám, COVID.  Písně nazpívali Tomáš a Tamara Klusovi, kteří se doprovodili na kytaru a klavír. Na nahrávce písničky COVID se podílel baskytarista Jan Lstibůrek z doprovodné kapely Tomáše Kluse Cílová skupina.

„Neumím šít. Neumím tisknout na 3D tiskárně. Neumím ani moc organizovat věci. Vlastně umím jenom psát písničky. Moje holka šít začala, kdyby měla tiskárnu, tak tiskne a zorganizovala toho hodně i přesto, že mi po osmi letech intenzivního naléhání podlehla a natočila se mnou desku. Karanténní podmínky neumožňují předat se vám jinak, než podomácku, ale vzhledem k tomu, čím se snažíme přispět do diskuze, to tak vlastně asi mělo být. Album se jmenuje Pět pohromadě, protože tak jsme a doufáme, že vám přinese radost a potěšení,“ dodal Tomáš Klus.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám