Hlavní obsah

Klip inspirovaný Lynchem láká na Okupaci s Pechlátem, Dobrým či Formanovou

Na český film Okupace, který má vstoupit do kin během léta, láká hudební videoklip skupiny Kill the Dandies! ke skladbě How To Hold a Gun.

Klip skupiny Kill the Dandies

 
Článek

Tvůrci uvedli, že snímek Okupace vypráví příběh odehrávající se jedné všední noci v nejmenovaném městě v anonymním baru a je navýsost aktuální. Má jít o černou komedii a režisér Michal Nohejl do ní obsadil Martina Pechláta, Otakara Brouska, Antonii Formanovou, Cyrila Dobrého a Vlastimila Venclíka.

Ukrajinský herec Alexej Gorbunov, známý například ze snímku Dvanáct Nikity Michalkova, hraje nezvaného hosta, který naruší průběh bujaré oslavy po divadelní premiéře. Ve filmu dále hrají Pavel Neškudla nebo Tomáš Jeřábek.

Filmovou hudbu složili Hank J. Manchini a La Petite Sonja z kapely Kill the Dandies!. Režisérem klipu How To Hold a Gun i celého filmu je Michal Nohejl a klip má podle něj vynikat „lynchovskou atmosférou”.

Foto: 4press

Martin Pechlát

„S Hankem a Sonjou z Kill the Dandies! se známe pracovně dlouho, ke spolupráci na filmu jsem je tak přizval okamžitě. Řešili jsme spolu nejen hudbu k filmu, kterou kapela označuje jako psychedelický soul, ale i celkovou výtvarnou koncepci filmu,” dodal Nohejl.

Foto: 4press

Antonie Formanová

K filmu Okupace právě vychází v limitované sérii i soundtrack na dvojalbovém vinylu, na němž se kromě samotných Kill The Dandies! dále představí kapely a interpreti Madhouse Express, Metronome Blues, Beps’n’Jonnies, Rány Těla, Thee Lazy Eyes či Old Folks House.

Reklama

Výběr článků

Načítám