Hlavní obsah

Klaus navštívil Knížákovu vernisáž

Novinky, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRANA

Milan Knížák, profesor Akademie výtvarných umění a ředitel Národní galerie, vystavuje od čtvrtka v pražské galerii Mánes. Vernisáže se zúčastnil prezident Václav Klaus a ministr kultury Pavel Dostál. Při slavnostním zahájení Knížák prohlásil, že na zvolení Václava Klause je velmi hrdý a byl to pro něj šťastný den.

Foto: Tereza Schreiberová

Vozkovu houskovou polévku ochutnáte už v létě

Článek

Svoji výstavu si zahájil sám, protože podle jeho slov každý teoretik, který by tak neučinil, by byl zítra ukamenován svými kolegy.Uvedl, že vystavuje obrazy, které se nezdají být moderní , na první pohled jsou banální a neaktuální. Unikátem expozice jsou Ilustrace ke zvířecí bibli, což je cyklus, který autor namaloval před několika lety v Itálii, ale dosud nebyl české veřejnosti představen. Další část pak tvoří obrazy s lehce erotickým námětem z cyklu Slečny z mé hlavy.

Prezident Klaus pro Novinky řekl, že Milan Knížák ho jako umělec přitahuje originálností i tím, že nikoho nekopíruje a pokaždé je velmi svůj. Mánes přivítal prezidenta velkým potleskem a Václav Klaus také podepsal desítky pozvánek pro sběratele autogramů. Výstava v Mánesu potrvá do 12. dubna.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám