Hlavní obsah

Klára Vytisková využila v klipu k duetu s Albertem Černým nevhodnou várku tulipánů

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový videoklip zpěvačky Kláry Vytiskové vznikl k duetu Gold z desky Love Is Gold. Hlavní role v něm hrají Vytisková a Albert Černý, zpěvák kapely Lake Malawi, a je plný pestrobarevných květin. Počin představí i 20. června v rámci udílení Cen Anděl. Na sklonku roku se potkají na dvojkoncertu Vytiskové a Lake Malawi, jenž se odehraje 25. listopadu v pražském Roxy.

Klip k duetu Gold Kláry Vytiskové a Alberta ČernéhoVideo: Supraphon

 
Článek

„Gold je duet, v němž každý z nás zpívá sám sobě milostnou píseň. Je to skladba o vnitřním dialogu, je o pokladu, o lásce, která v nás dřímá, a my ji musíme opečovávat jako květinu. Původně jsem si představovala natáčení klipu v zašlém klubu, ale když za mnou přišly režisérka Veronika Jelšíková a kameramanka Veronika Donutková s nápadem na poetický květinový klip, naprosto jsem se pro to nadchla,“ vysvětluje Vytisková.

Foto: Supraphon - Kryštof Zelenka

Klára Vytisková a Albert Černý při natáčení klipu k písni Gold.

„S Klárou se známe víc než deset let od doby kapel Toxique a Charlie Straight. Mám radost, že mě oslovila k duetu a nebála se na můj popud lehce pozměnit text. S producentem Viliamem Bérešem máme stejný vkus a bylo skvělé s ním a Klárou pracovat. Na jedné session pak přidal kytaru i Jeroným Šubrt z Lake Malawi,“ říká ke Gold Albert Černý.

Foto: Supraphon - Veronika Donutková

Záběr z natáčení klipu k písničce Gold.

S úsměvem dodává: „Natáčení klipu jsem si maximálně užil a překvapilo mě, že jsou na place hlavně holky a sekýrujou mě. Vizuální nápad mačkání želatiny je každopádně skvělý, a ještě k tomu jsem se zamiloval do Klářina a Romanova auta. Vintage Volva mě baví.“

Zajímavý příběh stojí za použitím květin v klipu. „Má sestřenice Karol má velkou farmu na květiny. Omylem tam vypěstovali nevhodnou várku tulipánů pro vázání kytic, a tak mi je všechny dala k dispozici. Bylo jich opravdu mnoho. Po natáčení jsme je rozdávali všem sousedům,“ prozrazuje ještě Vytisková.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám