Hlavní obsah

Keira Knightleyová si "prosviští" fonetiku s profesorem Higginsem

Novinky, Stanislav Dvořák

Kola Hollywoodu se točí pomalu, ale jistě a kdo si myslel, že už nikdy nenatočí novou verzi muzikálu My Fair Lady, byl naivka. V té aktuální si zahraje hlavní roli slavná Keira Knihtleyová.

Článek

Hvězdná Keira, známá hlavně z Pýchy a předsudku a Pirátů z Karibiku, už podepsala smlouvu na roli prosté květinářky Doolittleové a zbývá otázka, kdo bude profesorem Higginsem. Producenti jednají s Danielem Day-Lewisem (Až na krev), smluvně však zatím zavázán není.

Film produkují Cameron Mackintosh a Duncan Kenworthy, kteří mají za sebou komerčně úspěšné komedie a slaďáky typu Notting Hill a Láska nebeská. Režisérskou sesličku by nejraději přichystali pro Stevena Spielberga nebo Martina Scorseseho.

Autoři se s tímto velkolepým a nepochybně drahým projektem vystavují velkému nebezpečí. Filmoví kritici se už jistě nemohou dočkat chvíle, kdy film srovnají se starší verzí z šedesátých let, ve které hrála Audrey Hepburnová a má dodnes pro určitou skupinu diváků kultovní postavení. Muzikál tehdy získal osm Oscarů včetně toho za nejlepší film, nejlepší režii a nejlepší herce.

Prozatím producenti prozradili jen to, že jejich film bude dramatičtější a méně muzikálově rozjuchaný. Předlohou muzikálu samozřejmě zůstává divadelní hra George Bernarda Shawa Pygmalion.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám