Hlavní obsah

Karin Ann, bojovnice za práva LGBTQ+ komunity, v nové písni rozporuje známé rčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-slovenská zpěvačka Karin Ann přichází se singlem For A Moment. Skladba je zajímavá i svým sociálně uvědomělým tématem. Dvacetiletá zpěvačka, která se aktivně angažuje v boji za práva LGBTQ+ komunity, přiznává, že píseň napsala poté, co si připomněla citát „co tě nezabije, to tě posílí“.

Karin Ann v klipu k písničce For A MomentVideo: archiv umělkyně

 
Článek

Karin Ann si uvědomila, že má na výše zmíněné rčení jiný názor než většina lidí. „I když to, čím procházíte, vás dělá tím, kým jste, ne vždy vás to posílí. Někdy to způsobí trauma nebo problémy, kterými pak musíte projít a které mohou ovlivnit váš život. A lidé očekávají, že z toho pak nebudete smutní nebo naštvaní,“ uvažuje Karin Ann.

Přiznává, že psaní písně pro ni byla i forma terapie. „Je o přijetí špatných věcí, kterými jste si prošli, je o přijetí toho, že léčení vyžaduje čas, a že je v pořádku necítit se dobře. Jde o to přijmout vše, co se stalo, a podniknout vědomé kroky k uzdravení,“ dodává.

Výhrady má i ke slovnímu spojení „čas léčí“. „Podle něj byste měli zapomenout na to, jak špatné byly věci, kterými jste prošli. Ani to vás však magicky neuzdraví, pokud neuděláte vědomé kroky k uzdravení,“ uvažuje.

Foto: Kevin Lynch

Karin Ann má ve svých písních jasný názor.

Hudebního mixu nové skladby For A Moment se ujal Mitch McCarthy, který stojí za soundem největšího hitu Olivie Rodrigo Drivers License.

Kromě hudby se Karin Ann dlouhodobě angažuje i jako zastánce LGBTQ+ a práv menšin. V roce 2021 vystoupila v polské veřejnoprávní televizi TVP a v přímém přenosu vzkázala sexuálním menšinám, že stojí při nich. TVP reagovala tak, že ukončila spolupráci s příslušným editorem vysílání.

Za svou práci získala řadu ocenění, včetně nejlepšího videoklipu na Mnichovských hudebních cenách. V srpnu 2021 se zapsala do historie jako první slovenský umělec, který byl uveden na billboardu na Times Square v rámci Spotify’s EQUAL Music Program. Loni vystupovala jako předskokanka koncertů skupin Imagine Dragons a My Chemical Romance.

Karin Ann v klipu připomíná momenty z koncertů s hvězdami

Kultura

Slovenská zpěvačka Karin Ann: Nechci si hrát na něco, co nejsem

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám