Hlavní obsah

Ulice u Gottovy vily se zatím uklízet nebude, rodina si to nepřeje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Úklid ulice u vily Karla Gotta, kam lidé po jeho úmrtí spontánně začali nosit svíčky, květiny i další předměty, byl prozatím na přání rodiny odložen. V pondělí to uvedli mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková a mluvčí Pražských služeb Radim Mana. Veřejnost i rodina se s Gottem rozloučily v uplynulých dnech.

BEZ KOMENTÁŘE: Nedělní záplava svíček a květin před vilou Karla GottaVideo: Novinky

 
Článek

„Na přání rodiny se termín úklidu pietního místa Nad Bertramkou posouvá, přesný termín zatím není znám. Vše řeší hlavní město Praha přímo s rodinou,” uvedla Lišková.

K vile v ulici Nad Bertramkou, kde Gottova rodina žila, přicházeli jeho fanoušci denně od oznámení smutné zprávy. Místo se postupně zaplnilo svíčkami a předměty, které zcela pokryly ulici i před sousední vilou. Přicházeli lidé všeho věku. Na znamení úcty zapálili svíci či zanechali vzkaz. Na místě většinou chvíli mlčky postáli, někteří plakali nebo měli slzy v očích.

S Karlem Gottem se na Žofín přišlo rozloučit 49 tisíc lidí

Karel Gott

Kvůli velkému zájmu o uctění umělcovy památky zřídilo hlavní město společně s městskou částí Praha 5 také další pietní místo, v Kinského zahradě. Lidé tam přicházejí od pátku. Na místě se zároveň shromáždily květiny, které Gottovi příznivci přinesli v pátek na Žofín. Pietní místa ale vznikla i v řadě dalších měst Česka, například v Brně, Karlových Varech nebo Sokolově.

BEZ KOMENTÁŘE: Časosběrné video z rozloučení s Karlem Gottem na ŽofíněVideo: Novinky

Gott podlehl těžké nemoci 1. října před půlnocí. Léčil se s akutní leukemií. Veřejnost se s ním mohla naposledy rozloučit v pátek 11. října na Žofíně, kam dorazilo zhruba 49 tisíc lidí. V sobotu se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s legendou populární hudby rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Sobota byla zároveň dnem státního smutku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám