Hlavní obsah

Kaplický a jeho odpůrci se utkají na ČT u Jílkové

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrh nové budovy knihovny na pražské Letné od světoznámého architekta Jana Kaplického. Je to unikátní dílo, nebo odporná chobotnice či chrchel nad Prahou? Jde o estetický nadčasový návrh, nebo o peníze za pozemky? Příznivci i zarytí odpůrci se ve čtvrtek od 22 hodin setkají v přímém přenosu na ČT 1.

Článek

Postavili se k vítěznému návrhu politici čelem, nebo kličkují a dělají nám tím ve světě ostudu? Příznivci i zarytí odpůrci se dnes od 22 hodin setkají v přímém přenosu na ČT 1 v pořadu Máte slovo s Michaelou Jílkovou.

Kromě Kaplického si své řekne generální ředitel Národní galerie Milan Knížák, ředitel Národní knihovny Vlastimil Ježek, zástupci ministerstva kultury, úřadu pro hospodářskou soutěž, zastupitelstva Prahy i Brna a další.

Reklama

Související témata:

Související články

Chobotnice bude zlatavá, nikoliv zelená

I když informace o skutečné barvě nové budovy Národní knihovny od architekta Jana Kaplického byla známá již dříve, teprve teď autor ukázal návrh tak,...

Kaplický bude poradcem Brna pro architekturu

Architekt Jan Kaplický bude možná Brnu jako externista radit ve věcech architektury. V pondělí se na tom předběžně dohodl s primátorem Romanem Onderkou....

Výběr článků

Načítám