Hlavní obsah

Kapela Slza v emotivním klipu k temné skladbě Sobě blíž

Právo, jaš, kul

Kapela Slza nedávno vydala třetí album s prostým názvem 3. Jde o její nejvyzrálejší kolekci, které se dostalo příznivého přijetí. Deska, na níž se kromě tradičního skladatele hudby, kytaristy Lukáše Bundila, nově autorsky podílel i zpěvák Petr Lexa, se pyšní producentskými jmény Oliver Som, Edd Holloway nebo Nick Atkinson. Kapela nyní představuje klip k písni Sobě blíž.

Slza v klipu k písni Sobě blížVideo: Universal Music

 
Článek

Oba členové Slzy o ní říkají, že je na první poslech jiná než všechny ostatní z uvedeného alba. Videoklipem podtrhují její atmosféru, námět i odlišnost. O jeho režii se postaral Radim Věžník. Netočil tentokrát příběh, ale zaměřil se na náladu, emoce a pocity.

Zpěvák Petr Lexa říká: „Z písničky šla od začátku skoro až temná nálada, a tak jsem věděl, že v textu musím zabrouzdat trochu hlouběji do sebe.“

„Seděli jsme s producentem Oliverem v provizorním studiu na chalupě u Příbrami, jen tak blbnuli se synťáky, až z toho vypadnul hlavní motiv písničky. Na něm jsme pak začali stavět celou skladbu, což byl jiný postup, než na jaký jsme byli dosud zvyklí,“ přibližuje kytarista Lukáš Bundil.

Slza se na turné k desce vypraví letos v listopadu. Odstartuje je 6. v Prostějově a pokračovat bude 7. v Ostravě, 12. v Táboře, 13. v Chebu, 16. v Brně, 19. v Liberci a skončí 20. listopadu ve Velkém Meziříčí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám