Hlavní obsah

Kapela Škwor vyhlíží nové album. Skladba Pocit viny je důkazem jeho barevnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedenácté album pražské rockové kapely Škwor vyjde pod názvem Sobě věrnej za tři týdny. K mání bude poprvé na dvou koncertech skupiny 6. a 7. října v pražském O2 universu, kde oslaví pětadvacet let existence. Jako jeho předkrm představuje písničku a klip Pocit viny.

Kapela Škwor v klipu k písni Pocit vinyVideo: Supraphon

 
Článek

„Výběrem této skladby chceme fanouškům mimo jiné ukázat i rozmanitost nové desky. Nedávali jsme si hranice a nebáli se experimentovat s produkcí. Je na ní například instrumentální smyčcová pasáž, kterou jsme nahrávali se skvělým muzikantem a členem České filharmonie Markem Novákem. Větší prostor dostávají i scratche, které nám nahrával DJ Flux,“ říká k singlu kytarista Jan Chudan, jenž je autorem hudby a se zpěvákem a kytaristou Petrem Hrdličkou se podělil o autorství textu.

Klip natočil Jáchym Belcher, jenž se muzikantům za důvěru odvděčil skvělou atmosférickou podívanou.

Foto: Ondřej Pýcha

Škwor se chystá na dva velké výroční koncerty.

„Stěžejní pro nás byl zejména motiv vody a deště, který se na nové desce prolíná několika skladbami. Technické ztvárnění deště bylo poměrně náročné. Jelikož se točilo v parných letních měsících, nemohli jsme si dovolit čekat na skutečný déšť, a museli jsme ho tedy vyrobit uměle ve studiu,“ komentuje Chudan natáčení.

K samotné spolupráci s mladým filmařem pak dodává: „Jáchym v minulosti točil klipy skoro výhradně pro hardcorovou scénu, což by mohlo v někom vzbudit pochybnosti, jak naše spojení bude fungovat. My jsme ale právě na tento průnik světů vsadili a již od prvních schůzek a plánování nám bylo jasné, že jsme udělali správně.“

Může se vám hodit na Zboží.cz: Sobě věrnej - Škwor

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám