Hlavní obsah

Kapela Pilot míří v novém klipu k dospělosti

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po písničkách Běž a Horší už to nebude z přelomu roku se pražská kapela Pilot hlásí s EP Mezi náma. Uzavírá jím symbolicky pomyslnou první etapu své dosavadní existence. Minialbum čtyřčlenná parta uvedla singlem a klipem Dospělí. Videoklip je založen na textových i vizuálních kontrastech včetně záběrů z rodinných archivů muzikantů.

Kapela Pilot v klipu k písni Dospělí.Video: Supraphon

 
Článek

„V klipu hrajeme v dětských outfitech, vypíchnout musím hlavně čepičku s vrtulkou našeho bubeníka Matese. Chvíli spokojeně a chvíli tak trochu hystericky skotačíme v dětském funparku Koala. Druhou rovinu klipu tvoří videa z našich rodinných archivů, na kterých jsme ještě opravdoví prckové. Já se díky pilnosti táty prohrabával asi padesáti hodinami materiálu, ostatní na tom nebyli o moc líp. Všichni naši tátové jsou navíc uvedeni v titulkách jako kameramani, abychom je neochudili o zásluhy,“ říká zpěvák Dan Hrdlička.

Na minialbu Mezi náma se podílela řada známých jmen, například Lukáš Chromek, Tomáš Konůpka (7krát3, Mydy), Nèro Scartch (Mydy) a Ondřej Žatkuliak (Rooftop Studio).

Hrdlička říká: „Minialbum Mezi náma obsahuje skladby z doby, kdy jsme si všechno okolo hudby teprve osahávali, ať už šlo o koncerty, psaní písniček nebo nahrávání ve studiu. Během postupného vzniku EP jsme se setkali se spoustou naprosto skvělých a inspirativních lidí, kteří nás posouvali dopředu a v několika případech nám doslova otevřeli oči. Teď už konečně cítíme, že alespoň trochu tušíme, co děláme. I proto se poslední skladba na EP jmenuje Dospělí. Kreslíme tím pomyslnou čáru za kapelním dětstvím a vydáváme se na cestu za naším debutovým albem, které v současnosti chystáme.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám