Hlavní obsah

Kapela Jamaron se řítí jako Kamikaze

Právo, jaš, kul

Formace Jamaron (čti Džamaron) o sobě dává vědět prostřednictvím singlu s názvem Kamikaze, kterým předesílá zvuk vznikajícího alba. Pětičlenná skupina z Prahy, jejímž tvůrčím motorem jsou sourozenci Marie, Ondřej a Jakub Dostálovi, se do specifikace žánru pustila skutečně od podlahy. Na Novinkách.cz mají singl i klip premiéru.

Kapela Jamaron v klipu k písni KamikazeVideo: Supraphon

 
Článek

„Během pandemie jsme měli čas tvořit a přemýšlet. Uvědomili jsme si, že chceme, aby naše budoucí cesta jednoznačně vedla rockovým směrem,“ říká zpěvačka Marie Dostálová, která dostala v novém videoklipu více prostoru, než bylo pro Jamaron obvyklé.

„Naši fanoušci nám dali najevo, že chtějí slyšet nářez, a my jsme se jejich volání rozhodli vyslyšet,“ dodává manažer a autor textu písně Ondřej Dostál.

Jamaron byli doposud známí jako multižánrová kapela, ovšem nyní se prezentují jako sebevědomá rocková formace se zvukem odkazujícím na přelom tisíciletí.

„Prostě jsme si položili otázku, jaký styl máme nejraději. Celá kapela se shodla na tom, že chceme hrát rock,“ vysvětluje poslední ze tří sourozenců Jakub, který se mimo aktivní tvorby podílel i na produkci singlu.

Foto: archiv kapely

Skupina Jamaron chystá novou desku.

„Stejně si každý z nás nejraději pustí Linkin Park, tak proč se dál pokoušet o folk, když je podstata naší tvorby v rockové hudbě,“ dodává Jakub.

„Text písně Kamikaze je zcela jistě inspirování lockdownem. Každý z nás si mohl během těch pár měsíců odloučení připadat jako pilot, který nasměroval svůj letoun přímo k zemi a už jen čeká na dopad, a to nejen v partnerském vztahu,“ prozrazuje manažer kapely Ondřej Dostál obsah písně.

„Kamikaze je první song, jehož hudbu jsem nevytvořil já ani brácha,“ konstatuje. „Poprvé jsem se pokusil otextovat námět, se kterým přišel do našeho studia baskytarista Filip Karlík, a myslím si, že tato autorská spolupráce bude Jamaronu co platná i do budoucna.“

Nově vznikající album skupiny Jamaron se natáčí ve studiu SONO Records. Fanoušci se na vydání mohou těšit začátkem roku 2022.

Reklama

Výběr článků

Načítám