Hlavní obsah

Kapela AC/DC vydá letos po osmi letech album

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská hardrocková kapela AC/DC připravuje po osmi letech nové album. Legendární skupina, která letos slaví pětatřicetiny, jej vydá ještě během letošního roku. AC/DC o tom informovali na své internetové stránce.

Článek

"Čekání je téměř u konce! Fanoušci AC/DC se dočkají nového alba kapely někdy během letošního roku," píše se na stránkách www.acdc.com. Pětice v čele se šedesátiletým zpěvákem Brianem Johnsonem v současnosti nahrává album v kanadském Vancouveru.

Naposled vydala skupina AC/DC v roce 2000 titul Stiff Upper Lip. V následujícím roce koncertovali legendární australští rockeři na pražském Strahově. V roce 2003 byli v New Yorku uvedeni to rokenrolové síně slávy.

Skupinu AC/DC, jejíž název je označením střídavého a stejnosměrného elektrického proudu, založili v roce 1973 v Sydney bratři Angus a Malcolm Youngovi. Do rockové historie se kapela zapsala takovými hity Highway To Hell, Let There Be Rock nebo Whole Lotta Rosie.

AC/DC prodali po celém světě na 150 miliónů alb. Deska Back In Black z roku 1980 je s 42 milióny prodaných kopií druhým neprodávanějším albem historie po albu Thriller někdejšího krále popu Michaela Jacksona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám