Hlavní obsah

Kanyeho Westa vyhodili z Grammy. Bojí se, že bude mluvit o Mansonovi a Trumpovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanye West nebude vystupovat na letošních Grammy kvůli svým výrokům na internetu, uvedl jeho mluvčí. Pořadatelé hudebních cen to zatím nekomentovali.

Foto: Profimedia.cz

Kanye West

Článek

West je podle médií pro televizní přenos noční můrou, protože na sociálních sítích útočí na Peta Davidsona, přítele své bývalé ženy Kim Kardashian, obhajuje Marilyna Mansona, obviněného ze sexuálních deliktů, nebo údajně homofobní výroky rappera, který si říká DaBaby. Někdy také propaguje Donalda Trumpa.

Obavy vzbuzuje i možné setkání s moderátorem Trevorem Noahem, kterého už West také urážel. Veřejná vystoupení Kanye Westa skončí skoro vždy nějakým skandálem.

Nemožnost vystupovat je ale trapná i pro Grammy, protože rapper byl na cenu nominován, a to nejen ve vedlejších kategoriích, ale i v té hlavní - album roku - společně s Jonem Batistem, Justinem Bieberem, Billie Eilish, Dojou Cat, H.E.R, Tonym Bennettem a Lady Gaga, Olivií Rodrigovou a Taylor Swiftovou.

Pocta Žbirkovi. Vyjdou CD i krabice vinylů

Kultura

Nejvíce nominací má letos jazzový hudebník Jon Batiste. Šanci získat ocenění má v 11 kategoriích. Po osmi nominacích získal zpěvák Justin Bieber a zpěvačky Doja Cat nebo H.E.R. Po sedmi nominacích mají zpěvačky Billie Eilish a Olivia Rodrigová.

Dvě nominace získal skladatel a šestinásobný držitel Grammy Vince Mendoza za dvě skladby z desky Freedom Over Everything, kterou nahrál společně s Českým národním symfonickým orchestrem.

Předávání cen bylo odloženo kvůli covidu. Letos tak proběhne v Las Vegas neobvykle pozdě, až v noci ze třetího na čtvrtého dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám