Hlavní obsah

Kamila "koťátko" Nývltová je zručný řemeslník popu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začínající zpěvačka Kamila Nývltová, která je známá z televizního X Factoru, se odhodlala vydat bezejmenné debutové CD. Porotkyně X Factoru Osvaldová ji kdysi označila za "takové koťátko" a nevědomky tak vystihla i její CD. Krotké, banální, ale přece jen profesionální.

Článek

Vzhledem k tomu, že deska je z 90% sbírkou středoproudových coververzí starých soulových a muzikálových melodií, těžko lze hodnotit nějaký umělecký přínos, ale určitě se lze bavit o profesionalitě provedení, čili řemeslu.

Jako popová zpěvačka je Nývltová velmi slušná, v českých poměrech snad dokonce dobrá. Hlas má, některé tracky se jí podařilo podat s jistou vášní a na začátku desky prokázala vkus výběrem zahraničních skladeb (Son of a Preacherman nebo Tell Me About It).

V druhé polovině si to ale pokazila ucouranou muzikálovou vatou domácí provenience, nepotěší ani banální marcipánové aranže, ani blábolivé texty (klišé typu: "královna má", "tvé objetí" atd.) Zařadit Michala Davida a Karla Svobodu vedle hitů proslavených Arethou Franklin a Joss Stone je docela úlet. Kamila Nývltová asi zatím neví, čím chce být - mladší verzí Vondráčkové, nebo dračicí v americkém stylu?

Celkové hodnocení: 50 %

Reklama

Výběr článků

Načítám