Hlavní obsah

Kameraman snímku Blair Witch zahynul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Kameraman nízkonákladového hororového trháku The Blair Witch Project (Záhada Blair Witch) Neal L. Fredericks podle zpravodajství zahraničních agentur o minulém víkendu zahynul při leteckém neštěstí.

Foto: Jiří Cysař

Radnice a její 85 metrů vysoká věž

Článek

Letoun Cesna 206, na jehož palubě byl filmový štáb nového snímku Cross Bones včetně pětatřicetiletého kameramana, se v sobotu zřítil na Florida Keys poté, co mu vysadily motory. Neovladatelný stroj spadl z výšky asi 150 metrů přímo do vln oceánu.

Režisérovi Danielu Zirillimu, pilotovi a dalším dvěma členům štábu se z potápějícího letadla podařilo uniknout dveřmi, které se při nárazu na vodní hladinu otevřely. Fredericks se však zamotal do bezpečnostních úchytů, kterého ve vzduchu chránily před vypadnutím z letadla. Pod vodou mu však znemožnily uniknout, uvádí Hollywood Reporter.

Zirilli po nehodě uvedl, že motory vysadily za slunečného bezvětrného dne, několik hodin po řádění hurikánu Charley. Filmový svět podle něj ztratil výborného kameramana, který hrál klíčovou roli při vzniku filmu Záhada Blair Witch v roce 1999. Tedy snímku, který byl například oceněn jako nejlepší zahraniční film na festivalu v Cannes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám