Hlavní obsah

Justin Timberlake se omluvil Britney Spearsové a Janet Jacksonové

Právo, Jaroslav Špulák

Americký zpěvák Justin Timberlake, jenž je dlouhodobě kritizován za události před lety, promluvil. Vydal prohlášení, v němž se omluvil Britney Spearsové a Janet Jacksonové.

Foto: ČTK

Justin Timberlake a Britney Spearsová na snímku z roku 2001.

Článek

„Z celého srdce se omlouvám za časy, kdy mé činy způsobovaly jiným problémy, kdy jsem mluvil ve vzteku, nebo jsem mlčel. Především bych se chtěl omluvit Britney Spearsové a Janet Jacksonové, protože si těchto žen vážím a vím, že jsem selhal,“ napsal.

Uvedl, že každý, kdo byl ponížen jeho nevhodným chováním, si zaslouží lepší zacházení. Komplexně tak vstoupil do diskuze o zacházení se ženami v hudebním průmyslu. Chce být jedním z těch, kteří o tom budou hovořit. Proto se rozhodl zamést si před svým prahem.

„Hudební průmysl je zkažený. Podporuje muže, většinou bělochy. Musím o tom mluvit. Už nechci těžit ze skutečnosti, že to ostatní mají těžší,“ pokračoval zpěvák. „Vím, že tyto omluvy jsou jen prvním krokem a nezmění minulost. Chci ale převzít odpovědnost za své chyby.“

Po nedávné premiéře dokumentu Framing Britney Spears, jenž ukázal, jak využil rozchodu se Spearsovou k podpoře své kariéry, na něj začali fanoušci dorážet na sociálních sítích. Rozchod hvězd proběhl po dvouletém vztahu v roce 2002. Krátce nato Timberlake nahrál skladbu Cry My a River, v níž zpíval o Spearsové zradě a vydával se za oběť.

V případě omluvy Janet Jacksonové šlo o skandál, který se stal před sedmnácti lety. Při jejich společném vystoupení v přestávce amerického Super Bowlu totiž odhalil její hruď. Vidělo to více než sto milionů diváků na celém světě. Média se tehdy pustila do Jacksonové. Timberlake se stáhl do ústraní a neposkytl jí mediální ani osobní podporu.

Reklama

Výběr článků

Načítám