Hlavní obsah

Juraj Hnilica si myslí, že jedna plus jedna jsou tři. Vysvětluje to v nové skladbě

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský zpěvák Juraj Hnilica, který slaví dvacet let působení na scéně, vydává videoklip k písni z nového, v pořadí třetího sólového alba PoHniLíca. Píseň 1+1=3 dostala tentokrát úplně jiný vizuál, než je dosud u interpreta zvykem. Jde o animovaný videoklip, který je, jak sám autor říká, určitým pokusem o něco nového. Na Novinkách.cz má premiéru.

Klip k písni Juraje Hnilici 1+1=3Video: archiv umělce

 
Článek

Píseň 1+1=3 napsal, když v jeden svůj životní okamžik zavzpomínal, jak poprvé spatřil svou ženu.

„V podstatě to celé zapříčinil její bratr, který byl mým spolužákem na střední škole, když mě jednoho dne sebral k nim domů na návštěvu. Procházeli jsme jejich obývacím pokojem, když jsem ji spatřil, jak tam sedí na gauči a dívá se na televizi. Ta výměna pohledů se mi tak zaryla pod kůži, že jsem se toho nedokázal zbavit. Tehdy to mělo velmi rychlý spád a jsem šťastný, že jsme už spolu sedmnáct let,“ vzpomíná Juraj Hnilica.

„Dlouho jsem přemýšlel, jaký videoklip k této písni vymyslím. Mým cílem je, aby téměř všechny skladby z tohoto alba byly obohaceny i o vizuální stránku, ale s touto písní jsem si vůbec nevěděl rady,“ říká dál.

Jednoho dne dostal nápad vyzkoušet animovaný klip. Napsal scénář, který a začal se rozhlížet po možném tvůrci. Byl rád, že se hned při prvním ťuknutí na internet poznal s Adamem Janečkem z Creativum.sk, který svým lidským přístupem a vysokou profesionalitou zrealizoval jeho nápad.

„Nelze se tvářit, že jsme vytvořili něco světoborného, ale budu moc rád, když píseň potěší nejen mé fanoušky, ale možná si získá srdce i někoho dalšího. Doba je, jaká je, a myslím, že každý počin, který dopomůže alespoň na chvíli najít nějaké pozitivní myšlenky, se počítá. Určitě nejsem jediný, kterému chybí živé koncerty a společenský život. Toto je alespoň taková malá náplast, dokud se to celé opět neotevře. Věřím, že se už brzy uvidíme na koncertech a opět budeme moci zažívat ty nádherné okamžiky,“ doufá Hnilica.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám