Hlavní obsah

Julie Brožová: Mé album vznikalo v Latinské Americe, při tančení kostarickou džunglí nebo při magických obřadech

Julie Brožová neboli JULA, muzikantka, cestovatelka, herečka, instruktorka jógy smíchu, stvořila své první album s názvem Úlet. V současnosti je již dostupné na všech streamovacích platformách. Devět písní žánrově přechází od folku přes šanson, alternativní spirituální písně až po country.

Je ráno - JULAVideo: Julie Brožová

 
Článek

„Všechny písně v albu Úlet jsou reflexí mého pohledu na svět. Skládání a tvorba je pro mě terapie. Vkládám do muziky své naděje nebo vize a touhy, občas zlomené srdéčko, příběhy, které mě potkávají, ale i dobrodružství a magii, kterou ve svém životě tak ráda zažívám. Poslední rok jsem strávila v Latinské Americe. Cestovala jsem, buskovala po ulicích a plážích Mexika, protancovávala džunglí Kostariky, chodila na ceremonie a nechala se vést tím, co mě zrovna volalo. V tomto životním období vznikla i velká část mého alba. A tak věřím, že na posluchače při jeho poslechu dýchne i velká část této atmosféry,“ říká JULA.

Foto: Archív Julie Brožové

JULA alias Julie Brožová vydala nové album Úlet.

Vydání vlastního alba si vysnila už v dětství, kdy začala zpívat a hrát na nejrůznější nástroje. Reálných obrysů začalo v její hlavě nabývat před dvěma lety. Nejprve vznikla písnička Na stromy s textem Juliina kamaráda básníka a o několik měsíců později následoval cover její oblíbené písničky Racci od Cermaque. Pak už se pustila do autorských písní. Už při čtvrté si všimla, že se jí v tvorbě cosi stále opakuje: ptáci, volnost, svoboda, lítání a útěk.

„Proto jsem album pojmenovala Úlet. Najdete v něm kromě jiného i spoustu barev a vesmírných nadějeplných melodií a radosti,“ uvádí Julie Brožová, která se vedle hudby zabývá také vedením ženských kruhů, lekcemi jógy smíchu a seberozvojem.

Reklama

Související témata:
Julie Brožová

Výběr článků

Načítám