Hlavní obsah

Johnny Cash pohřben u Nashville

– NASHVILLE

Na tisíc hudebníků, přátel a členů rodiny se v pondělí v Hendersonville v americkém státě Tennessee zúčastnilo pohřbu legendy americké country Johnnyho Cashe, který zemřel v pátek ve věku 71 let.

Foto: HS

Ilustrační foto

Článek

"Představoval to nejlepší z Ameriky, byl to muž, který byl vždy připraven se zastat utlačovaných a odstrkovaných," řekl zpěvák a Cashův přítel Kris Kristofferson, který napsal jeho hit Sunday Morning Coming Down.

Dvouapůlhodinový soukromý pohřeb se konal asi 25 kilometrů od Mekky americké country, Nashville, v baptistickém kostele, kde byl v květnu pohřeb jeho ženy June Carter. Cash zemřel na zástavu dechu způsobenou komplikacemi spojenými s cukrovkou.

Pohřbu se zúčastnili countryoví zpěváci Vince Gill, Hank Williams Jr. či Ricky Skaggs, herečka Jane Seymourová a bývalý viceprezident Albert Gore, který je z Tennessee. Při obřadu zazpívaly Emmylou Harris a Sheryl Crow gospel The Old Rugged Cross a píseň Boba Dylana Every Grain of Sand.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřela legenda country Johnny Cash

Legenda americké country, populární "muž v černém", i u nás dobře známý zpěvák Johnny Cash podlehl v nemocnici ve věku 71 let těžké nemoci. Trpěl těžkou...

Výběr článků

Načítám