Hlavní obsah

Jiří Šlitr jako výtvarník

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Šlitr byl muž řady uměleckých talentů. Proslavil se jako hudebník, textař a divadelník, ale sám se cítil být především výtvarníkem.

Foto: archiv Galerie Villa Pellé

Jiří Šlitr

Článek

Narodil se před pětadevadesáti lety a od jeho předčasného skonu letos uplynulo padesát roků. Šedesátiny pak letos slaví Divadlo Semafor, jehož byl součástí a hrál v jeho historii klíčovou roli.

Tato tři výročí inspirovala pražskou Galerii Villa Pellé, aby připravila velkou výstavu, která pod názvem Šlitr Šlitr Šlitr od 30. listopadu 2019 do 15. února 2020 představí výtvarné práce výrazného umělce. Zároveň se chystá vydat publikaci Šlitr Šlitr Šlitr, kterou lze podpořit prostřednictvím HitHitu.

Pod vedením kurátorky Daniely Kramerové vznikne v Galerii Villa Pellé nejrozsáhlejší expozice Šlitrových prací za posledních 35 let. Dominující kresby výjevů z městských ulic, kaváren, divadel, črty z koncertů, svérázné karikatury muzikantů a zpěváků a samozřejmě četné kresby žen i erotických variací doplní i autoportréty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám