Hlavní obsah

Ježíše není nikdy dost. Mel Gibson chce pokračování Umučení Krista

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec a režisér Mel Gibson natočil v roce 2004 svůj biblický velkofilm Umučení Krista a vyvolal rozporuplné reakce. Nyní se rozhodl, že je čas pro pokračování.

Foto: Profimedia.cz

Mel Gibson

Článek

Mel Gibson a scenárista Randall Wallace připravují druhý díl, kde dojde ke zmrtvýchvstání Ježíše Krista, informoval server The Hollywood Reporter.

Wallace, nominovaný na Oscara za scénář ke známému snímku z devadesátých let Statečné srdce, potvrdil, že příběh právě píše. S Gibsonem se domluvili na druhém dílu během práce na filmu Hacksaw Ridge, který Gibson režíroval.

„Vždy jsem chtěl vyprávět tenhle příběh. Umučení Krista byl začátek a ještě hodně toho zbývá,” řekl Wallace, který studoval náboženství na Duke University.

Foto: Icon Productions

James Caviezel ve filmu Umučení Krista

Vleklé Umučení Krista sice není považováno za mimořádně podařený film, překvapivě hodně ale vydělal (cca 612 miliónů dolarů). Už proto se vždy mluvilo o tom, že se Gibson asi pokusí o další díl. Dvanáct let se však věnoval jiné práci.

První díl vznikl mimo velká hollywoodská studia a u druhého je zatím příliš brzy mluvit o tom, kdo se ho ujme. Randall Wallace naznačil, že se mu už pár investorů ohlásilo. „Je ještě brzy na jednání o penězích, tohle je velká a posvátná věc,” tvrdí.

V únoru byl uveden také film Risen (Ve jménu Krista), který se zaměřil na úplně stejné téma, ale Mel Gibson s ním neměl nic společného. Přijetí u kritiky bylo spíše chladnější a ani po komerční stránce se z něj velký hit nestal.

Reklama

Výběr článků

Načítám