Hlavní obsah

Jennifer Lopezová – teta, která ráda zpívá

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jennifer Lopezová vyrazila v červenci na světové Dance Again World Tour a jistě ji to potěšilo. Nic tak velkého předtím jako sólová zpěvačka ještě neabsolvovala. Na koncertech podporuje prodej svého aktuálního alba Dance Again… the Hits (2012), což je kompilace toho nejlepšího, co na svých sedmi dosud vydaných studiových deskách nahrála.

Foto: Petr Horník, Právo

Jennifer Lopez v pražské O2 Areně

Článek

Třiačtyřicetiletá rodačka z Bronxu je však také herečka a tanečnice, a dlužno dodat, že v obou těch disciplínách si vede lépe než ve zpívání. Co do ohlasu a úspěchu možná srovnatelně, co do kvality rozhodně.

Na popularitě jí přidává její neoddiskutovatelná krása, dar portorikánských rodičů, a aktuálně také důsledek schopnosti pečovat o sebe od úsvitu do úsvitu. Podle časopisu Forbes je nejvlivnější celebritou světa, podle magazínu People nejkrásnější ženou planety. To by v tom byl čert, aby na své koncerty nepřilákala davy lidí.

Foto: Petr Horník, Právo

Jennifer Lopez v pražské O2 Areně

V pražské O2 Areně bylo v pátek večer skoro plno. J.Lo, jak jí umělecký svět říká, si toho patřičně užila. Prezentovala písničky z celé své kariéry (první album vydala v roce 1999), zatančila, zasmála se, byla dojatá i drsná, prostě své vystoupením pojala jako show. Patřičně jí v tom pomáhaly rozmáchlé světelné efekty, parta šikovných tanečníků, živá kapela a především dvě výtečné vokalistky, které zachraňovaly, co se zachránit dalo.

Foto: Petr Horník, Právo

Jennifer Lopez v pražské O2 Areně

Lopezová totiž není extra dobrá zpěvačka. Má charisma jako žena, nemá ale kouzlo v pěveckém výrazu. Navíc často intonačně škobrtala, což zaměstnávalo její vokalistky i playbackové linky, jimiž koncert jistila.

Foto: Petr Horník, Právo

Jennifer Lopezová v pražské O2 areně

Zpívala vlastně jen místy. Do vokálních základů, které se v éteru točily kolem ní, často zasadila vlastní melodickou linku, raději ale různá povzbuzování a výkřiky směrem k publiku, aby jeho následující reakce překryla to, co pro její show není až tak podstatné, sice zpěv.

Foto: Petr Horník, Právo

Jennifer Lopez v pražské O2 Areně

Její časté halekání směrem k divákům, jímž si vymáhala souhlasnou reakci na cokoli, co řekla, bylo až otravné. Její vyprávění a dojetí z toho všeho kolem ní byl zase solidní herecký výkon.

Foto: Petr Horník, Právo

Jennifer Lopez v pražské O2 Areně

Skladbu If You Had My Love, při které jí doprovázela pouze akustická kytara, však zazpívala obstojně. Totéž se jí povedlo i v jiných pasážích, například v téměř závěrečných Papi a On The Floor.

Lopezová nicméně výtečně tančila, v tom ohledu byla svému tanečnímu týmu na pódiu dobrou vůdkyní. Oddiskutovat nelze ani velkolepost celého pódiového pojetí koncertu, kterým se bezpečně řadí vedle největší dámy světové pop music.

V Praze přesto budila dojem, že je to taková upovídaná teta, která ráda zpívá, a tak zpívá, a slušně tančí, a tak tančí, no, a když dostane nějakou roli, obstojně ji zahraje.

Celkové hodnocení: 65 % 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám