Hlavní obsah

Jen ve zpěvu hledejme úlevu. Na jevišti Státní opery se bude hrát

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert v podání předních umělců pražského Národního divadla a Státní opery se uskuteční ve čtvrtek 30. dubna od 20 hodin za přísných hygienických podmínek z jeviště Státní opery. Akce s názvem Ve zpěvu hledejme úlevu… bude benefiční a podpoří krizovou Linku seniorů provozovanou společností Elpida.

Foto: archiv Národního divadla

Interiér Státní opery.

Článek

„Po mnoha týdnech nedobrovolného klidu konečně můžeme opět komunikovat se svým milovaným publikem. A to díky České televizi, která na ČT art zprostředkuje přímý přenos z budovy zrekonstruované Státní opery,“ říká umělecký ředitel Opery Národního divadla a Státní opery Per Boye Hansen.

V programu vystoupí Pavel Černoch, Adam Plachetka, Kateřina Kněžíková, Alžběta Poláčková, Jana Sibera, Štefan Margita a další sólisté za klavírního doprovodu.

„Během koncertu nezazní jen veselá čísla, hudba místy zvážní, dokonce zesmutní, ale to jen proto, abychom mohli zažít i v improvizovaných podmínkách bez orchestru a publika v sále očistnou moc tónů a lidského zpěvu, který přináší úlevu i v nesnázích a úzkostech. S myšlenkou právě na tuto zázračnou schopnost hudby jsme hledali i název koncertu – a našli jsme ho ve Dvořákově Jakobínovi, kde se zpívá Jen ve zpěvu, jsme našli sladkou úlevu,“ dodává ke koncepci programu šéfdramaturg Opery ND a SO Ondřej Hučín.

Více než hodinovým programem z českého i světového operního dědictví provede diváky herečka Činohry Národního divadla Martina Preissová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám