Hlavní obsah

Jean-Michel Jarre odehraje novoroční koncert ve virtuálním Notre-Damu

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve spolupráci s městem Paříž a pod patronátem UNESCO nabídne francouzský mág elektronické hudby Jean-Michel Jarre živý přenos spektakulárního koncertu, který se bude promítat na virtuální katedrálu Notre-Dame. Vizuální svět, který stvořil, představí v unikátní 3D architektonické laserové scénografii.

Foto: Archiv, Právo

Jean Michel Jarre odehraje koncert pro lepší zítřky.

Článek

Welcome to the Other Side je jednorázový a pro všechny zdarma přístupný koncert. Odehraje se 31. prosince ve 23:25 hodin. Zároveň je podle protagonisty nadějí pro rok 2021, nadějí, že temné časy, kterými jsme procházeli, končí. Notre-Dame je podle něj unikátním prostorem pro kolektivní imaginaci. Je symbolem síly a světového dědictví, které nás spojuje.

Live stream bude pojatý jako špičková kombinace současných moderních médií. Jarre se představí živě ze studia kousek od katedrály. Pětačtyřicetiminutový koncert bude sestaven ze skladeb z alba Electronica, které bylo nominováno na cenu Grammy, a z nových verzí jeho hitů z alb Oxygène a Equinoxe.

Koncert lze sledovat mimo jiné na YouTube kanálu či Facebooku Jeana-Michela Jarreho, na serveru City of Paris, na serveru unesco.org a dalších. Audio z koncertu bude vydáno 1. ledna 2021 v 0:15 hodin na všech streamingových platformách pod názvem Welcome to the Other Side - Live.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám