Hlavní obsah

Jazzový zpěvák Jan Smigmator pokřtí Murphyho zákon

Novinky, Stanislav Dvořák

Jan Smigmator vydal nedávno album Murphyho zákon. Křest proběhne online ve čtvrtek 10. prosince od 20:00 hodin v přenosu z restaurace Parnas. Na desce hostuje i varhaník Ondřej Pivec, právě nominovaný na Grammy.

Foto: Supraphon/Lukáš Kadeřábek

Jan Smigmator se svým novým albem.

Článek

Album se skládá ze standardů a původních skladeb. Smigmator je spoluautorem textů, ale i hudby. Standardy otextovali Václav Kopta, Josef Nečas a Ester Kočičková a produkce se ujal klavírista, aranžér a producent Jan Steinsdörfer.

Parnas je spojen s jazzovým klubem z šedesátých let. Zpěvák si tam pozval tři generace „žen“ Jiřího Kodeta: Soňu Kodetovou (manželka), Barboru Šporclovou Kodetovou (dcera) a Sophii Šporclovou (vnučka).

„Swing je hudba, která přechází z generace na generaci a taky spojuje. Když vidím v publiku celou rodinu, tři generace nadšených posluchačů, je to pro mě vůbec ta největší odměna a známka toho, že to dělám dobře. Právě proto jsem si jako kmotřičky pro své nové album vybral tři generace ,žen‘ Jiřího Kodeta, které swing milují, a navíc mě s nimi pojí i velmi krásné přátelství. S Bárou Kodetovou jsme si před časem dokonce zazpívali a v plánu máme i společné koncerty. Letos nám to před Vánoci bohužel nevyjde, ale já pevně doufám, že příští rok si to v Malostranské besedě při Swingových Vánocích ,na dotek‘ vynahradíme,” řekl zpěvák.

„Křest alba jsem si původně chtěl moderovat sám, ale nakonec jsem se rozhodl zůstat pouze v roli zpěváka a průvodní slovo přenechat člověku, který muziku mého srdce miluje, má hodně naposloucháno, a navíc o ní umí i skvěle hovořit. I když vede magazín Forbes, který je zasvěcen především byznysu, je to hudební fajnšmekr, který u křtu mého alba prostě nesmí chybět. Ostatně má na svědomí i úvodní text v bookletu. Roli moderátora přijal pan Petr Šimůnek.”

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám