Hlavní obsah

Jay Z kandiduje do Skladatelské síně slávy

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestačtyřicetiletý americký raper, producent a skladatel Jay Z (vlastním jménem Shawn Corey Taylor) je mezi letošními kandidáty na uvedení do Skladatelské síně slávy. Pokud ho vyberou, stane se vůbec prvním rapperem na světě, kterému se to podaří.

Foto: ČTK

Jay Z může vstoupit mezi slavné autory.

Článek

Jay Z nominovali hned při první příležitosti, protože jedním z kritérií je minimálně dvacetiletá kariéra autora písně nebo skladatele. Jay Z vydal své debutové album Reasonable Doubt v roce 1996.

Dalšími nominovanými jsou Madonna, George Michael, Cat Stevens, Jeff Lynne, Sly Stone, Gloria Estefan, Bryan Adams, Vince Gill, David Gates a členové skupin Chicago (Peter Cetera, Robert Lamm a James Pankow) a Kool & The Gang (Robert „Kool“ Bell, Ronald Bell a George Brown).

Seznam kandidátů doplňují Max Martin, Kenneth „Babyface“ Edmonds, Kenny Nolan, Randy Goodrum, Tony Macaulay, William „Mickey“ Stevenson, Allee Willis, Maury Yeston, Paul Overstreet, Jimmy Jam & Terry Lewis, Dan Penn & Spooner Oldham, Steve Barri & PF Sloan.

O pěti skladatelích nebo skladatelských týmech, kteří nakonec budou uvedeni do Skladatelské síň slávy, rozhodnou v hlasování členové akademie. Hlasování potrvá do 16. prosince, přičemž ceremoniál se uskuteční 15. června v New Yorku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám