Hlavní obsah

Jaromír Nohavica: Pořád mě to ještě baví

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anděla za nejprodávanější album loňského roku obdržel v sobotu při předávání cen Akademie populární hudby písničkář Jaromír Nohavica. Svého alba Tak mě tu máš prodal 37 934 kusů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaromír Nohavica s cenou Anděl.

Článek

Sledujete prodeje svých alb?

Samozřejmě mě to zajímá a zisk Anděla za nejprodávanější album roku mě těší. Všichni víme, že klasická cédéčka se dnes příliš neprodávají, protože lidé se snaží obstarat si písničky jinými způsoby. Také dobře vím, že mnozí lidé v této zemi mají hluboko do kapsy a jejich životy nejsou snadné. Přesto se i mezi nimi našli takoví, kteří dobrovolně dali peníze, aby mé album měli doma. Strašně si toho cením, je to pro mě velká pocta a největší porota.

Občas na svých internetových stránkách nabídnete některé písničky ke stažení zdarma. Jak lidé tyto vaše vstřícné kroky berou?

I tento způsob komunikace patří k mému písničkářskému životu. Jsou v něm koncerty, desky, které se prodávají, internet, jenž je mým rádiem, televizí, novinami a současně médiem pro stažení desek. Moji fanoušci mají širokou nabídku. Vědí, že se nesnažím vytahovat z nich peníze za každou cenu. I proto si třeba občas mou desku rádi koupí.

Prý je vaše nové album velmi úspěšné v Polsku.

Před několika dny jsem byl ve Varšavě a zjistil jsem, že v centru města, v obchodech, kde se prodávají cédéčka, je na šestém místě prodeje. A to tam vyšlo nazpívané česky, v původní verzi. Spolupráci mi nabídla polská pobočka vydavatelství Universal Music. Byla by také ráda, kdybych speciálně pro polský trh natočil své best of album.

Máte už připravené nějaké nové písničky na další album?

Mám, ten pomyslný batoh mám pořád otevřený a pořád do něho vkládám písničky. Až budu mít chuť a přijde správný čas, sednu si k němu, budu z něho písničky vytahovat a připravím novou desku. Pořád mě to ještě baví, a to jsem hrozně rád. Tuhle práci dělám třicet let a jsem nadšen z toho, že stále baví mě i lidi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám