Hlavní obsah

Jana Kirschner začne měsíční turné v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenská zpěvačka Jana Kirschner vyrazí na konci května na měsíční turné. Jeho první část povede po českých a moravských městech. Potom se Kirschner přesune na Slovensko, zahraje také ve Vídni a šňůru zakončí v Praze.

Foto: Umělecká agentura IT

Arakain a Lucie Bílá

Článek

Turné začne 28. května v Brně, následovat bude Praha a Plzeň. Vystoupí také v Ostravě, Zlíně, Chrudimi, Hradci Královém a Olomouci.

"Budeme hrát třicet dní v kuse, bez přestávky každý den, což je pro mne úplně nová zkušenost. Ale těším se na to. Bude to zábava i práce," řekla Kirschner.  Přesnou podobu koncertů zpěvačka ještě nemá, ale je si jistá, že na nich zazní písničky z posledního alba Veci čo sa dejú i nejnovější skladby v angličtině, které vznikly pro zahraničí. Chybět nebudou ani dobře známé hity V cudzom meste, Modrá, Žienka domáca a Líška. 

 "Chtěli jsme udělat turné k poslednímu albu, ale hlavně jsme si chtěli zahrát. V Česku jsme sice koncertovali dost často loni i předloni, ale doma na Slovensku jsme nehráli tři roky," vysvětlila Jana Kirschner, která je zvědavá, jestli se publikum za tu dobu změnilo.

Důvod proč turné začíná v České republice, je podle ní jednoduchý:  "Mohu říct, že jsem měla období, kdy jsem považovala koncerty v Česku vydařenější nežli na Slovensku. Možná to bylo tím, že mě tam lidé dokázali vždy překvapit. Všeobecně jsem měla vždy ten pocit, že tam mám větší zázemí. Ale na druhé straně musím říct, že na Slovensku jsou zas jiné věci, které to vyvažují. Publikum je tedy asi stejné."

Anketa

Navštívíte některý z koncertů Jany Kirschner?
Ano
49,5 %
Ne
28,4 %
Ještě nevím
22,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 95 čtenářů.
Související témata:

Výběr článků

Načítám