Hlavní obsah

Jana Kirschner točila s 18 muzikanty a producentem Jamieho Culluma

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Jana Kirschner natočila v ČR nové album Moruša. Kvůli němu se spojilo osmnáct muzikantů z ČR, SR a Velké Británie a nad tím vším měl dohled producent Eddie Stevens (Jamie Cullum, Roisin Murphy, Moloko).

Foto: Bet Orten/2media

Jana Kirschner

Článek

”Vznikl jakýsi rodinný orchestr, ve kterém se potkaly housle, akordeon, violoncello, marimba, klarinet nebo cimbál. Na projektu spolupracovali skvělí muzikanti známí ze světa klasické hudby – Miloš Valent,  Marcel Comendant, Jozef Ľupták, Boris Lenko, Braňo Dugovič a mužský pěvecký kvartet. Anglickou část reprezentovali známí studioví hudebníci Rob Mullarkey, Tom Skinner a Nathaniel Keen. Spolu s Janou Kirschner nahráli více než 100 minut originální autorské hudby,“ sdělila Alice Titzová z agentury 2media.

„Dlouho jsem cítila, že symbolem tohoto projektu by měl být strom. Strom pro mě znamená dětství, moji zem, moji řeč, moji identitu. Věděli jsme, že dostat 100 minut hudby na jedno album není reálné. A v tu chvíli se mi v hlavě objevila Moruše. Strom, který znám ze zahrady mojí babičky. Černá a bílá. Dvě alba, dva světy. A bylo to,“ říká Jana Kirschner.

Turné se chystá

A album prý brzy uslyšíme naživo i v Česku. Zatím však zpěvačka zveřejnila pouze pár zastávek turné, vesměs na Slovensku (13. 11. Trenčín, Piano Club, 14. 11.  Bratislava, Atelier Babylon, 15. 11. Žilina, Městské divadlo, 16. 11. Martin, Museum Bar, 19. 11. Prešov, PKO Čierny Orol, 20. 11. Banská Bystrica, ŠH Dukla Štiavničky).

„Je to slovenské album. Ale jsem přesvědčená, že díky jeho originalitě, poetice a výjimečnému talentu našich muzikantů se nám podařilo vytvořit něco, co zaujme a přesvědčí publikum kdekoliv na světě,“ neskrývá nadšení Jana Kirschner. První část alba Moruša s názvem Biela vyjde 15. listopadu u slovenského vydavatelství Slnko Records. Singl Sama je k dispozici pouze na stránkách musicjet.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám