Hlavní obsah

Jacksonův muzikál bude skutečný Thriller, míří k soudu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce poté, co Michael Jackson prodal práva na klip Thriller divadelní společnosti z Broadwaye, aby mohla příští rok uvést muzikál, režisér slavného klipu John Landis podal na Jacksona žalobu.

Článek

Osmapadesátiletý režisér Landis žádá padesát procent ze zisků spojených s dnes už legendárním videoklipem. Broadwayský producent James L. Nederlander, který je vlastníkem devíti divadel, ohlásil, že muzikál podle Thrilleru by měl mít premiéru příští rok.

Kromě toho už vznikla jiná verze muzikálu v londýnském West Endu. Nese titul Thriller Live a 2. dubna bude k vidění i v Praze v Kongresovém centru. Režisérem představení je Gary Lloyd, který pracuje s britskými hvězdami typu Leona Lewisová a Robbie Williams.

Kromě Thrilleru v muzikálu zazní Dirty Diana či megahit Billie Jean. Představení má pojednávat o tom, že lidstvo ovládnou zlí zombíci, kterým velí Dom Sheldon a Dirty Diana. Ben, Annie a Billie Jean, jedni z posledních lidí z utopického Neverlandu, to ale nehodlají vzdát a chystají finální úder proti nemrtvým. K tomu však potřebují Michaela Jacksona, a to navíc ani netuší, kde ho najít, a je-li skutečný.

Michael Jackson: Thriller

Deska a klip měnily hudební dějiny

Píseň Thriller vyšla na stejnojmenné desce v roce 1982. Ta se stala nejprodávanějším albem na světě. Dosud se prodalo přes sto miliónů kopií.

Videoklip Thriller je společným dílem Michaela Jacksona a režiséra Johna Landise. V roce 1983 šlo o revoluční počin a natáčení stálo tehdy "neuvěřitelných" 800 000 dolarů. Definitivní verze má 14 minut a píseň byla kvůli klipu předělána.

Příběh začíná ve stylu romantických filmů z 50. let, pak se ale Jackson promění ve vlkodlaka a začne řádit se zombíky. Známé taneční kreace vymyslel choreograf Michael Peters, který spolupracoval i na legendární bitce gangů v klipu Beat It. Thriller získal druhé místo v anketě Novinek o nejlepší videoklip všech dob.

Anketa

Šli byste na muzikál Thriller podle klipu Michaela Jacksona ?
Ano
24,8 %
Ne
75,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3374 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám