Hlavní obsah

Iron Maiden mají po šesti letech novou píseň The Writing on the Wall

Monumentální sedmiminutová rocková balada The Writing on the Wall je první zveřejněnou skladbou Iron Maiden od vydání The Book of Souls (2015).

Iron Maiden: The Writing On The Wall Video: archiv kapely

 
Článek

Od roku 2019 fanoušci britské kapely spekulovali, že přijde nová deska, ale dlouho se nic konkrétního nedělo. Novou píseň napsali kytarista Adrian Smith a zpěvák Bruce Dickinson.

Dickinson přinesl i prvotní nápad na videoklip, se kterým pomáhali Mark Andrews a Andrew Gordon, bývalé tváře studia Pixar, a londýnské studio BlinkInk, především pak Nicos Livesey.

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman Iron Maiden

„Měl jsem jasnou představu o klipu, který doprovodí tu písničku, a když jsem potkal  Marka a Andrewa, bylo rychle jasné, že jsme na stejné vlně,“ uvedl Dickinson.

„Jsem velmi hrdý, jak nám to video vyšlo. Je to spíš mini film. Věděl jsem, že to bude fungovat hned, jak Mark přivedl můj nápad k životu svými neuvěřitelnými storyboardy. Pomyslel jsem si, že bychom mohli spolu stvořit něco velmi výjimečného.“

V této chvíli platí, že evropské turné se odehraje v létě roku 2022. V Praze by Iron Maiden měli hrát 20. června na Sinobo Stadium.

Reklama

Výběr článků

Načítám