Hlavní obsah

Imodium hrálo v bytech a skončilo v bazénu

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2013 se konal devátý ročník Bytového turné broumovské rockové skupiny Imodium. Po jeho skončení to vypadalo, že se k němu už podesáté nevrátí, jenže letos v červnu zavelel zpěvák a kytarista Thom, že je třeba jubilejní ročník uskutečnit, a tak se kapela opět vydala na cestu.

Imodium zpívá písničku Tajný lásky v hodovním sále zámku Humprecht.Video: skupina Imodium/ Michal Havlíček

 
Článek

Bytové turné spočívá v tom, že čtyřčlenná formace se dvěma pomocnými hudebníky vyjíždí za svými fanoušky do jejich bytů, případně do zařízení, do nichž si je pozvou. Letos začalo ve čtvrtek 6. října večer a skončilo v neděli 9. října v noci.

Na programu bylo třináct zastávek, zájem byl však mnohem větší. Fanoušků, kteří si příjezd oblíbené kapely do svého bytu přáli, bylo osmačtyřicet. Ona nakonec sestavila program tak, aby se dal absolvovat ve čtyřech dnech a bylo možné jej naplnit.

V potaz se braly délky přejezdů z místa na místo a také to, aby se skupina představila i v zařízeních, do nichž se sjede větší počet fanoušků.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Ve Dvoře Králové sledovala Imodium velmi pozorně i kočka.

Každý koncert byl zdarma a podmínkou bylo, aby na ně hostitelé nevybírali vstupné. „Bereme to jako poděkování fanouškům,“ říká Thom. Ti si ostatně mohli vybrat, jaké skladby jim kapela zahraje.

Začalo se v Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc ve Stodu, kde set viděl i devítiměsíční Sebastian, historicky nejmladší divák Bytového turné. Pohodlně se usadil na klíně tety a šest akusticky zahraných písniček zhlédl skoro až dychtivě.

Hrálo se i pro pracovníky Nízkoprahového centra v Hradci Králové, na gymnáziu v Chrudimi nebo na zámku Humprecht, kde si formace střihla i vokální provedení písně Tajný lásky v šestnáct metrů vysokém hodovním sále.

Bytová turné absolvovalo Imodium v minulosti většinou v pozdních podzimních dnech. Letos chtělo vyjet už v září, ale nakonec sérii posunulo na říjen. Proto to zpočátku vypadalo, že se ani tentokrát v žádném z bazénů v domech některých fanoušků nevykoupe, naopak bylo poměrně studené počasí.

Když ale dorazilo v neděli večer do velkého párty domu v Praze 10 k Honzovi, ukázalo se záhy, že dojde i na koupání. Odehrálo šest vybraných skladeb a při následné párty se někteří členové výpravy do vody skutečně ponořili.

Imodium navštívilo i příznivce v Plzni, Dvoře Králové, Strakonicích, Prachaticích, Sedlčanech, ještě na jiném místě v Praze 10, kde už bylo historicky popáté, také v Kutné Hoře a Mělníku.

„Bylo to nejlepší Bytové turné, které jsme kdy absolvovali,“ podotkl nakonec Thom. Následně dodal, že v tuto chvíli není další podobné v plánu. Čas ale může vše posunout či změnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám