Hlavní obsah

Hvězda Robbieho Williamse nehasne

Novinky, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VELKÁ BRITÁNIE

Z jedné z tuctových chlapeckých skupin, které brzy upadnou v zapomnění, se vypracoval na světově uznávanou celebritu a se svými nahrávkami sklízí obrovský úpěch. Děvatadvacetiletý britský zpěvák Robbie W illiams, který bude 4. listopadu koncertovat i v Praze, dokázal, že do "starého železa" rozhodně nepatří, i když se tak čas od času cítí.

Foto: Martin Smrček

ilustrační foto

Článek

Nadcházející třicítka se Williamsovi ani trochu nelíbí a bez nadsázky by se dalo říci, že mu dokonce i nahání strach. Kvůli blížícímu se střednímu věku prý dokonce musí častěji chodit do posilovny.

"Kdo jsem a čeho jsem dosáhl? Jak se na mě dívají druzí? Co znamenám sám pro sebe, a znamenám vůbec něco?" zamyslel se Robbie při rozhovoru s moderátorem londýnského rádia Capital FM. Zpěvák kdysi tvrdíval, že se Kristových let vůbec nemůže dočkat, a teď, když klepou na dveře, by nejraději omládl.

Zpěvákovi prý chybí manželka

Zpěvák, jenž letos získal za nahrávku Escapology prestižní cenu Brit Awards, se také prý pomalu uklidňuje. Známý bouřlivák a postrach všech večírků prý dokonce myslí na to, že se stane otcem a založí vlastní rodinu.

Takové tvrzení mnohé zaskočilo, protože Williams vstoupil ve všeobecnou známost jako velký sukničkář. S náhodným sexem je však prý definitivně konec. "Mohl jsem mít hodně sexu. Ale nemám ženu, a tu teď chci," říká. "Strašně moc dívek si myslí, že se ke mně za pár týdnů nastěhují," stěžuje si. Zatím svobodný Williams už má dokonce vymyšlené jméno pro první ze dvou plánovaných dětí. "Bude se jmenovat Sunny, ať to bude kluk, nebo holka," tvrdí.

A možná že svatba s tou vyvolenou na sebe nedá dlouho čekat - podle posledních zpráv Williams chodí s Cameron Diazovou, americkou herečkou, která o sobě opět dala vědět v druhém dílu Charlieho andílci: Na plný pecky. Pár spolu údajně strávil den na závodišti pro motokáry v Berlíně, kde je Robbie v současné době na turné a Diazová dělá publicitu svému novému snímku. Již předtím však Williams v rozhovoru v americké televizi prozradil, že se mu herečka líbí.

Peníze a sláva úspěch nepřinesly

Nicméně veškeré peníze, sláva a úspěch Williamsovi šťastný život nepřinesly. "Nikdy jsem si toho neužíval," prozrazuje zpěvák. Kromě žen prý ještě holduje jídlu z restaurací rychlého občerstvení, alkoholu, gamblerství a také kokainu.

"Pití a drogy mi pomáhaly v osmnácti devatenácti letech. Daly mi sebevědomí, které jsem potřeboval, poskytly mi potřebný únik. Zaplňovaly všechna prázdná místa, ale tak to už nějakých pět let není," říká zpěvák, který dříve tvrdíval, že mu alkohol a drogy pomáhají žít.

To, co se Robbiemu rozhodně na slávě nelíbí, je to, že ztrácí soukromí. Pokaždé, když doslova "vystrčí nos", najde se buď nějaký fotograf nebo fanoušek, který po něm chce autogram. Proto si při svém vídeňském turné rezervoval před červencovým koncertem v rakouské metropoli úplně celý hotel Triest s jeho 72 pokoji.

V USA se mu nedaří prorazit

Přestože Williamsovi Spojené státy přejí v lásce, na jejich hudební trh se mu stále nedaří prorazit a rozhodně si neužívá takové slávy jako v Evropě.

Objevil se na volně přístupném koncertě a po vlažném uvítání od publika se hudebním fanouškům musel i představit: "Jmenuji se Robbie Williams!" vykřikl několikrát a později se dovolával i podpory své rodné Británie.

Jeho neúspěch ve Spojených státech rozhodně nedělá radost firmě EMI, s níž Williams podepsal smlouvu, která mu má údajně zaručit příjem 80 miliónů liber (přes 3,5 miliardy korun), a to bez ohledu na to, jak se budou prodávat jeho nahrávky. Escapology se sice prodalo už pět miliónů kopií, ale společnost nezačne vydělávat dříve, než si fanoušci koupí 18 miliónů kusů jeho alba.

Reklama

Výběr článků

Načítám