Hlavní obsah

Humorný King Kong pro velké děti

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Peter Jackson si splnil svůj sen a natočil tříhodinový megafilm King Kong. Potvrzuje tím současný trend, kdy pohádky pro "velké děti" zcela ovládly kina. Film představuje zvláštní směsici žánrů - nereálné obludy se v něm honí po lese, ale k tomu se přidal i dospělý humor.

Článek

Oproti poslednímu filmu se King Kong značně proměnil a zdá se, že se už nebere vážně. Také se vrátil v čase do meziválečného období hospodářské krize a nabalil na sebe spoustu vedlejších minipříběhů.

Chudá herečka Ann (Naomi Wattsová) právě přišla o práci a ukradla si k večeři jablko, když se na scéně vynoří krachující režisér Denham (Jack Black) a už se jede na tajemný ostrov natáčet.

Jack Black je v tomto filmu naprosto nepostradatelný, vyrábí totiž většinu výše zmíněného humoru. Není divu, že chvílemi úplně zastiňuje hlavního kladného hrdinu Jacka (Adrien Brody), který jen tak kouká a občas zakoktá něco romantického, zatímco naprostý pošuk Denham hýří nápady. Pokud se vám líbila Škola rocku, tak budete nadšeni. Stačí chvíli pozorovat, jak se Black tváří, a smíchu se neubráníte.

Problém by mohli mít ti, kteří zrovna nemusí několikaminutové bitky obřích červů, různých ptakoještěrů, slizkých hadostonožek, dinosaurů a desetimetrových opičáků. Tyto trikově dokonalé scény tvoří větší část filmu a neuvěřitelně dlouhý je i závěrečný boj dvojplošníků s King Kongem na střeše mrakodrapu.

Po asi deseti minutách střílení velká opice umírá (ačkoliv na ní není vidět žádné zranění) a jediná Ann pochopila, že pod tvrdou a chlupatou slupkou se skrývalo srdce malého chlapce. A takové srdce v sobě musí najít i divák, vždyť jinak pohádky vnímat nelze.

King Kong, Nový Zéland / USA 2005, 187 min., české titulky, režie: Peter Jackson, hají: Adrien Brody, Naomi Wattsová, Jack Black, Andy Serkis, Jamie Bell, Colin Hanks...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám