Hlavní obsah

Hůlka chce zpátky k opeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární zpěvák Daniel Hůlka, který je na předvánočním turné po českých zemích s operní pěvkyní Evou Urbanovou, stále konkrétněji uvažuje o definitivním návratu k opeře. V jednání je jeho angažmá v pražském Národním divadle, záleží však na skloubení termínových možností.

Článek

"Už jsme se dohodli, je to oficiální zpráva. Těšíme se na spolupráci, jen nemáme dořešeny technické věci a není podepsána smlouva," řekl Hůlka. Potvrdil to i šéf operního souboru Jiří Nekvasil. Od kdy by měl zpěvák do divadla nastoupit, však neřekl. Hůlka jedná s vedením české první scény o mozartovském a smetanovském repertoáru - o určitých rolích. Jeho celoživotním snem je operní dílo Richarda Wagnera.

"Chtěl bych se dopracovat k tomu, abych mohl zpívat Wagnera. Je mým pěveckým cílem," prohlásil. Hůlka, uznávaný jako muzikálový zpěvák a popová hvězda, v uplynulých letech už několikrát účinkoval vždy v létě v sérii představení Opery Mozart ve Stavovském divadle, a to v titulní roli Mozartovy opery Don Giovanni.

Hůlka se ke klasické hudbě občas vrací, nyní však začal hovořit o návratu úplném. K výletům do klasiky patří i jeho účinkování v Rybově České mši vánoční, stále žádaném hudebním symbolu českých Vánoc. Před několika lety Hůlka přiznal, že se k ní kvůli muzikálům dostává málo, ale předtím v ní zpíval ve sboru a později i sóla prý nesčetněkrát. V 90. letech "udělal Rybovek" podle svého vyjádření i 30 až 40 za sezónu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám