Hlavní obsah

Hugh Grant: Nenávidím romantické komedie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský herec Hugh Grant v rozhovoru pro televizi MTV s typickým suchým humorem rozebíral své herecké umění a utahoval si i z americké kolegyně Sarah Jessiky Parkerové. Grant právě dotočil svou další romantickou komedii Did You Hear About the Morgans (v ČR bude uvedena až v únoru).

Foto: Profimedia.cz

Hugh Grant a Sarah Jessika Parkerová

Článek

Grant uvedl, že si vybírá jen málo z rolí, které jsou mu nabízeny: "Jsem totiž velmi omezený herec. Není toho mnoho, co umím, takže příběhy, které bych mohl dělat nebo v nich být dobrý, se opravdu objeví zřídka." 

Jeho kritéria jsou jednoduchá: "Musím být schopný to zahrát a to je vzácné. A musí mě to rozesmát."

V minulosti se prý pokoušel vymanit ze škatuky romantických komedií, ale nešlo to. "Udělal jsem se Sarah Jessicou Parkerovou film Extreme Measures. Vlastně to nebyl hrozný film, ale přišlo na něj asi 11 lidí. Celosvětově. Není to tak, že bych miloval romantické komedie. Vlastně je v mnohém nenávidím. Ale prostě cítím, že tohle umím."

"Špatná romantická komedie je něco příšerného. Potřebujete dvě věci, abyste udělali dobrou komedii. Zaprvé to musí být pořádně legrační, scénárista musí mít talent. A zadruhé ten romantický prvek musí být opravdový a ne afektovaný," vysvětlil Grant.

Sex ve městě? To mě děsilo 

Na otázku, jestli se Parkerová změnila po komerčním úspěchu Sexu ve městě, Grant v žertu odvětil, "že se z ní stalo monstrum. Ale miluje jí."

"Myslím, že je srandovní a excentrická. Nikdy jsem nikoho neviděl takhle jíst. Můžete před ní postavit cokoliv a do čtyř sekund to zmizí. Ona je napůl žena a napůl kobylka. A přitom je tak malinká. Je to divné."

Seriálu Sexu ve městě se prý trochu děsil. "Nerad myslím na to, že ženy takhle mluví, když je muži nevidí. Vyvolává to ve mně strach z žen."    

Reklama

Výběr článků

Načítám