Hlavní obsah

Hudební Shakespeare s Patrickem Doylem

Právo, VLA

Druhá scéna pražských Letních shakespearovských slavností - nádvoří HAMU na Malé Straně - byla v pátek večer zcela vyprodána. Organizátorům se podařil výborný dramaturgický tah. Uspořádali hudební večer Patrick Doyle: Shakespeare in Concert s osobní účastí protagonisty, známého skotského autora filmové a divadelní hudby.

Foto: ČTK

Karel Heřmánek se synem

Článek

Doyle byl u nás podruhé, ale tentokrát se představil i jako moderátor večera.

Prezentoval v evropské premiéře večer své hudby k shakespearovským adaptacím britského režiséra a herce Kenetha Branagha, které se v posledních pětadvaceti letech promítaly i v našich kinech.

Po Jindřichu V. z roku 1989 následovaly Marná lásky snaha, Jak se vám líbí, Mnoho povyku pro nic a Hamlet. Na podiu hrála PKF-Prague Philharmonia, dirigoval další Brit James Shearman a připojil se i Kühnův smíšený sbor.

Recitovali otec a syn Heřmánkovi

Večer obohatila účast herců z Prague Shakespeare Company Guye Robertse a Jessicy Booneové a jako překvapení i dvou našich Karlů Heřmánků (otce a syna), kteří v Hamletovi recitovali překlad Martina Hilského.

Odpadla slíbená projekce, trochu vázla i technika (mikroporty), ne vše úplně klapalo, ale to k „živé“ premiéře patří. Možná příště by stálo za úvahu promítání titulků v češtině.

Reklama

Výběr článků

Načítám