Hlavní obsah

Zemřel Steve Harley

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák, kytarista a skladatel Steve Harley, který byl známý především jako člen rockové skupiny Cockney Rebel a později jako sólista, zemřel v neděli ve věku 73 let. Loni v prosinci prozradil, že bojuje s rakovinou. Nejvíce se proslavil písničkou Make Me Smile (Come Up and See Me) z roku 1975.

Foto: ČTK/AP

Steve Harley napsal své nejslavnější skladby v sedmdesátých letech.

Článek

„Zdrceni oznamujeme, že náš úžasný manžel a otec zemřel pokojně doma se svou rodinou po boku. Zpívali mu ptáčci z jeho lesa, které tak miloval. Jeho dům byl plný zvuků a smíchu jeho čtyř vnoučat,“ napsali na sociální sítě členové jeho rodiny.

„Z jeho srdce vyzařovaly základní prvky. Vášeň, laskavost, štědrost. A ještě mnohem víc. Víme, že lidem na celém světě bude zoufale chybět, a žádáme, abyste při smutku respektovali naše soukromí,“ ukončili příspěvek.

Steve Harley, vlastním jménem Stephen Malcolm Ronald Nice, byl na profesionální scéně aktivní od roku 1972 do konce loňského roku. Poté prozradil, že bojuje s rakovinou a musí se soustředit na léčbu.

Byl členem kapely Cockney Rebel, významné na britské rockové scéně v letech 1972 až 1977. Její tvorba stála na pomezí popu a progresivního rocku. Největšími hity byly písničky Judy Teen, Mr. Soft a především Make Me Smile (Come Up and See Me).

Kapela se několikrát na scénu vrátila, v poslední fázi v roce 1996 jako projekt, který měl v názvu i Harleyho jméno. On sám vydal šest sólových alb. To poslední se jmenuje Uncovered a vyšlo v roce 2020.

Žil v Severním Essexu se svou ženou Dorothy, se kterou se oženil v únoru 1981. Měli dvě děti. Krom hudby byly jeho největší vášní dostihy. Sám vlastnil několik koní.

Zemřel zpěvák Eric Carmen

Hudba

Reklama

Související témata:
Steve Harley

Výběr článků

Načítám