Hlavní obsah

Zemřel slovenský hudebník a producent Peter Saniga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 48 let zemřel v neděli slovenský hudebník a producent Peter „Sanchez“ Saniga. Byl výraznou osobností tamní scény. Spolupracoval s kapelami Iné kafe, Horkýže Slíže, Gladiator nebo Desmod. Působil jako baskytarista v kapele BijouTerrier, se kterou vydal tři alba.

Foto: Facebook P. Sanigy

Peter „Sanchez“ Saniga byl především studiový inženýr.

Článek

„Odpočívej v pokoji, Sanchezi,“ napsala na Facebook skupina Iné kafe. „Nezapomeneme, jak jsi nám pomohl s nahráváním alb. Stále slyšíme tvé komentáře, většinou nepublikovatelné.“

„Děkujeme ti pětkrát, Sanchezi, za vše, co jsi pro nás udělal, za všechny ty naše skladby a alba, na kterých je tvůj neopakovatelný rukopis a podpis. A je jich neskutečně mnoho. I díky tobě jsme tam, kde jsme. Takoví jako ty se rodí jednou za sto let. Byl jsi naše krevní skupina, a proto byla naše spolupráce tak pohodová, jedinečná a zároveň úspěšná. Budeš nám velmi chybět. Jsou na světě lidé, kteří jsou nenahraditelní,“ napsali na svůj Facebook členové skupiny Horkýže Slíže.

Saniga pracoval jako studiový inženýr a mistr zvuku ve studiu Exponent v městě Šulekovo. Svého času v něm nahrávaly mnohé české i slovenské rockové, punkové a metalové kapely.

Na řadě alb se podepsal i jako studiový muzikant či spoluproducent. Jeho hlas je možné slyšet třeba ve skladbě Emanuel Bacigala od skupiny Horkýže Slíže. Díky své profesionalitě i humoru se stal mezi hudebníky vyhledávanou osobností.

„Člověk má dvě rodiny. Tu, do které se narodí, a tu, kterou získá během svého života. Sanchi, nestihli jsme se rozloučit, a přesto, nebo možná jen proto, že jsme spolu hráli před dvěma týdny, je pro nás nepochopitelné, že jsi pryč, navždy. Byl jsi srdcem, velkým srdcem kapely. Do tvého srdce se toho vešlo hodně a jednoho dne se tohle velké usměvavé srdce zastavilo. Myslíme na tebe, na všechny ty úsměvy, smíchy a chichotání, které jsme sdíleli. Budeš nám chybět,“ napsali členové jeho kapely BijouTerrier.

Zemřel zpěvák Toby Keith

Hudba

Reklama

Související témata:
Peter Saniga

Výběr článků

Načítám