Hlavní obsah

Show ABBA Voyage míří do Las Vegas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas, hlavní město hazardu, se pyšní tím, že jeho pódia hostí na takzvaných rezidenčních koncertech, které probíhají delší dobu na jednom místě, ty největší světové hudební hvězdy. Nyní mnohé nasvědčuje tomu, že se k nim připojí i ABBA, respektive její avataři. Švédská skupina je údajně připravena podepsat mnohamilionový kontrakt za přivedení show ABBA Voyage do Las Vegas.

Foto: Universal Music

Skupina ABBA se před dvěma lety vrátila na pódia v podobě hologramů.

Článek

Britský magazín NME zmiňuje, že od května 2022 probíhají tyto koncerty v Londýně. Na pódiu speciálně upravené haly při nich vystupují hologramy hudebníků a prezentují nejslavnější skladby kapely. Po velkém úspěchu show v hlavním městě Velké Británie, kde ji v dubnu 2023 viděl miliontý divák, uvažovali tvůrci o dalších zastávkách.

V rozhovoru pro Variety loni prezident Universal Music Group Lucian Grainge potvrdil, že má s programem ambiciózní plány. V budoucnu by ho chtěl uvádět v celém světě. O této vizi pak hovořil i člen skupiny ABBA Björn Ulvaeus.

Město Las Vegas nabízí možnost mít celou show na jednom místě. Již nějakou dobu se mezi sebou největší tamní kasina trumfují v nabídkách, které by kapelu nalákaly právě na jejich scénu. Podle posledních zpráv je k uzavření takové dohody s ní nejblíže luxusní komplex Resorts World.

Skupina ABBA zažila své nejslavnější období v letech 1972 až 1982. Za tu dobu vydala osm alb a stala se celosvětovým popovým fenoménem. Ke spolupráci se její členové vrátili v roce 2016 a výsledkem bylo album Voyage, které vyšlo v roce 2021. Skupina odmítá dál koncertovat a nepřijímá ani ty nejlákavější nabídky.

Hologramová show ABBA Voyage byla prodloužena do ledna

Kultura

Poslech písní kapel ABBA či Bee Gees stimuluje mozek

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám