Hlavní obsah

O5 a Radeček dávají ochutnat z nové desky. Spojili se na ní se zpěvačkou Elly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperská kapela O5 a Radeček představuje první ochutnávku z očekávané desky, která vyjde letos v září. Nový singl I tak to za to stojí vznikal stejně jako celé album v legendárním studiu Hansa Berlín pod taktovkou novozélandského producenta Grega Havera. Rockový kvintet z Jeseníků na vzniku písně spolupracoval s talentovanou zpěvačkou Elly.

Foto: Archiv kapely

Tomáš Polák a zpěvačka Elly

Článek

„Pro duet jsme hledali někoho s výrazným, neotřelým hlasem. Hledali jsme zpěvačku, která ještě není tolik známá, a tedy zaškatulkovaná a tvoří zajímavou hudbu. Když jsme objevili Elly, věděli jsme, že je to ta správná volba. Jsme rádi, že do toho šla a píseň s námi nazpívala,“ uvedl zpěvák Tomáš Polák.

Elly, vlastním jménem Eliška Tunková, je nejen zpěvačkou, ale také skladatelkou, která se se svou osobitou autorskou tvorbou prosadila v éteru největších českých rádií.

Foto: Archiv kapely

Tomáš Polák a zpěvačka Elly

Nová píseň se už dočkala i vizuálního zpracování v podobě minimalistického artového videa, které vytvořil tým režiséra Richarda Stieblera.

„Poslední dobou jsme točili spíše velké výpravné klipy, ale pro singl I tak to za to stojí jsme chtěli video, které bude jednoduché, křehké. S výsledkem jsme moc spokojení a podle prvních reakcí se líbí i fanouškům, což je pro nás nejdůležitější,“ konstatoval Polák.

Radečci v posledním roce slaví jeden úspěch za druhým. Píseň Hory se stala jejím už čtvrtým singlem v řadě, který stanul na vrcholu oficiálního žebříčku hranosti Mezinárodní federace hudebního průmyslu. Skupina za ni obdržela Českého slavíka a hymna všech horalů se ocitla rovněž v širší nominaci na Cenu Anděl v kategorii Skladba roku.

Aktuálně je kapela na koncertní šňůře Hory Tour, kdy ji čekají ještě čtyři zastávky včetně pražského koncertu v klubu Roxy. Ten se uskuteční příští týden v úterý. „Ještě předtím, v pátek a sobotu se Radečci představí v Liberci a Jihlavě. Tour pak zakončí 23. března ve Frenštátě pod Radhoštěm,“ dodala mluvčí kapely Denisa Cingelová.

Skupina O5 a Radeček: Máme závratě, ale na střechách hrajeme rádi

Kultura

Reklama

Související témata:
Skladba I tak to za to stojí

Výběr článků

Načítám