Hlavní obsah

Nová alba: Kateřina Marie Tichá, New Model Army, J Mascis, L Devine, The Fauns i !V.V.Ú.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhé album Kateřiny Marie Tiché je na české scéně očekáváno nejenom proto, že na debutu potvrdila svůj rozvíjející se talent, ale i proto, že ho nahrávala se skupinou Bandjeez. Novinkou se přihlásili letitá britská kapela New Model Army i jako sólista J Mascis z kapely Dinosaur Jr. Debutují sympatická Britka L Devine, punková kapela !V.V.Ú. a po deseti letech se hlásí opět The Fauns.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Kateřina Marie Tichá: Plamen

Debutové album Sami písničkářky Kateřiny Marie Tiché patřilo v roce 2020 k nejpříjemnějším překvapením české scény. Na Andělem oceněnou prvotinu teď zpěvačka navazuje druhou deskou Plamen, první nahranou ve spolupráci s kapelou Bandjeez, kterou převzala po Davidu Stypkovi. Novinku opět produkoval Ondřej Turták.

Foto: SingTon

Obal alba

New Model Army: Unbroken

Britská formace New Model Army je na scéně čtyřiačtyřicet let a Unbroken je její šestnácté studiové album. Vychází v době, kdy hlavnímu zpěvákovi, skladateli a zakládajícímu členovi Justinu Sullivanovi táhne na sedmdesát let. Hudebně i textově nese všechny znaky tvorby New Model Army, jimiž jsou energie, důraz na rytmus a propracované nekompromisní texty. Přesto zní novinka dostatečně originálně.

Foto: Attack Attack

Obal alba

Zpěvačka Kateřina Marie Tichá: Někdy ani nevím, o kom písnička je

Hudba

J Mascis: What Do We Do Now

Čtvrté sólové album frontmana americké kapely Dinosaur Jr. J Mascise. Vzdálil se na něm od zvuku své domovské kapely, výraznou roli na něm hrají linie bicích a rytmika vůbec. I tentokrát převládají v textech témata selhání a frustrací, která se objevila již v mnoha Mascisových písničkách.

Foto: Sub Pop

Obal alba

L Devine: Digital Heartifacts

Britská skladatelka a zpěvačka L Devine, vlastním jménem Olivia Rebecca Devineová, přichází s debutovým albem. Šestadvacetiletá umělkyně natočila dvanáct skladeb v duchu popu čerpajícího z elektronických zvukových základů.

Foto: Awal

Obal alba

!V.V.Ú.: !V.V.Ú.

Debutové album české punkové kapely, která vznikla v roce 2019 odchodem klíčových členů ze skupiny N.V.Ú. Základem její tvorby je punk rock, mezi vlivy jsou mimo jiné i ska a reggae. Skupina se nijak nevymezuje a užívá si otevřenosti punkových žánrů.

Foto: !V.V.Ú.

Obal alba

The Fauns: How Lost

Po desetileté pauze se bristolští The Fauns hlásí třetím albem How Lost. Ke skupině, kterou tvoří Alison Garnerová (zpěv), Michael Savage (baskytara) a Guy Rhys Davies (bicí), se v roce 2019 připojil Will Slater (kytary), jehož originální hudební vize napomohly posunu dosavadního soundu. Výsledkem je spektrum stylů, od složitých, kytarově řízených fantazií po industriálně zabarvené kompozice nové vlny.

Foto: Invada Records

Obal alba

Zpěvačka a hudebnice Barbora Mochowa: Chodila jsem nahá mezi močály

Hudba

Josef Buchta z B-Side Bandu: To, co se hraje v rádiu, je balast

Hudba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám