Hlavní obsah

Festival Glastonbury má dávno vyprodáno, ale první hvězdy hlásí až teď. Vystoupí Dua Lipa, Coldplay, SZA, PJ Harvey a další

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční britský hudební festival Glastonbury nabídne v programu svého letošního ročníku, který se odehraje na konci června, opět výrazné světové hvězdy. Bude mezi nimi větší množství žen, než bylo v minulosti zvykem. Na hlavním pódiu Pyramid vystoupí mimo jiné britsko-albánská zpěvačka Dua Lipa, americká písničkářka SZA nebo kanadská zpěvačka Shania Twainová.

Foto: Warner Music

Dua Lipa je současnou žhavou popovou akvizicí.

Článek

Na svých stránkách to ohlásili pořadatelé akce. Upozornili také, že vstupenky na letošní ročník festivalu už jsou vyprodány, a rovněž, že další jména do programu ještě přibydou.

Největší britský hudební festival čelil nedávno kritice, že loni bylo mezi hlavními hvězdami příliš mnoho mužů. Pořadatelé se to zjevně snažili zohlednit a na letošní ročník pozvali řadu výrazných žen. Na festivalu vystoupí i PJ Harvey, Cindy Lauperová, Camila Cabello, Avril Lavigne, ale též Coldplay, Keane, Burna Boy, Bloc Party, The National či Idles.

Foto: Warner Music

Coldplay jsou koncertní jistotou. Vsadili na ně i pořadatelé Glastonbury.

I letos se očekává, že festival od 26. do 30. června navštíví přibližně 200 tisíc lidí. Na programu budou zhruba tři tisíce vystoupení. Standardní lístky za 355 liber (cca 10 500 korun) byly vyprodány během hodiny.

Festival Glastonbury je jeden z nejdůležitějších hudebních festivalů na světě. Koná se od roku 1970 v anglické vesnici Pilton nedaleko města Glastonbury. Loni patřili mezi hlavní hvězdy kapely Arctic Monkeys nebo Guns N’ Roses a Elton John.

Festival Blues Alive přiveze držitele prestižních cen. Zahrají Burnside, Bibb, Castiglia nebo Prophet

Hudba

Velkolepá oslava desátého ročníku. Festival Beats for Love přiváží Davida Guettu

Hudba

Reklama

Související témata:
PJ Harvey

Výběr článků

Načítám