Hlavní obsah

Dva dny v robotickém městě. Takový byl zimní Let It Roll

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Let It Roll a pražská hala O2 universum, to je spojení, které o víkendu vzniklo poprvé a slušelo oběma stranám. Největší světový drumandbassový festival vsadil svou zimní edici do moderní víceúčelové haly, do níž všechny ty efekty, vystoupení i zvukové laskominy skvěle pasovaly. V pátek i sobotu bylo vyprodáno.

Foto: Let It Roll/Matúš Šafranka

Zimní Let It Roll v plné palbě

Článek

Scéna byla složená ze tří komponentů a v historii festivalu byla největší z těch, které byly postaveny uvnitř hal a klubů. Šlo o visící dekoraci, která se stala novým prvkem zapadajícím do festivalového příběhu a robotického světa. Měla podobu reaktoru, jenž napájí robotické město, které se pořadatelé pokusili na festivalu vytvořit.

Foto: Let It Roll/Jan Pulkrábek

Hra světel byla velkolepá.

Páteční opening show byla jako tradičně prací více lidí. Hudbu složili Pavel Rido a angličtí producenti Killbox, 3D design vytvořil Tomáš Müller, dýdžejskou část především Marek Bančej a jeho tým a světelné efekty měl na svědomí Ondřej Bylok.

Foto: Let It Roll/Jan Pulkrábek

Britský elektronická umělec Venjent byl také součástí programu.

Příběh vyprávěný návštěvníkům akce o víkendu nechali pořadatelé otevřený a navážou na něj v létě v Milovicích. Právě tato hravost je důvodem, proč festival přitahuje tolik fanoušků. I v O2 universu byli o víkendu zahraniční účastníci.

Foto: Let It Roll/Jan Pulkrábek

Andy C vystoupil v noci z pátku na sobotu.

Na české taneční scéně se Let It Roll objevil v roce 2002. Začal jako série klubových akcí a následně se konal v pražských továrních halách, které se rychle staly nejnavštěvovanějšími drumandbassovými akcemi u nás. Pro festival je hlavní letní akce, která se v letošním roce odehraje 1. až 3. srpna v Milovicích. Jeho hlavní hvězdou bude britské uskupení Rudimental, které přijede do České republiky po pěti letech.

Filmové Berlinale odstartovali Cillian Murphy i Matt Damon

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám