Hlavní obsah

Hravé vystoupení s erotickou tématikou na Letní Letné

Právo, Radmila Hrdinová

Francouzi Didier André a Jean-Paul Lefeuvre, vystupující pod názvem Atelier Lefeuvre & André, okouzlili návštěvníky Letní Letné již před rokem, kdy během půlhodinového představení La Serre (Skleník) předvedli poetickou klaunerii s perfektní akrobacií. Nyní na Letnou přivezli představení Bricolage Erotique.

Článek

Bricolage znamená doslova kutilství či hračičkářství a to je přesný výraz pro to, co oba pánové na lechtivé téma předvádějí.

S lehce zvídavou, udivenou a radostnou hravostí objevují sobě i divákům lidské tělo v nečekaných erotických náznacích.

Víc napovědí než dosloví, nechávají diváky, aby si sami hledali a nacházeli pointu stále nově vytvářených mikrosituací a pozic. Začíná to už vstupním striptýzem, kdy v naprosté tmě září pouze luminiscenční bělost odkládaného prádla, zatímco těla splývají s temnotou. A pokračuje hrou, v níž se předměty i lidské tělo dostávají do nečekaných souvislostí a významů.

Ať už je to gumový zvon na čištění odpadu, cyklistická duše, prádelní šňůra, balón či pouhá deska, vše se dá proměnit v aktéry něžného erotického divadla.

Vrcholem je erotický příběh dvou židlí, jejichž polohy se na jevišti za červenou oponou střídají s neuvěřitelným tempem a nápaditostí.

Oba pánové jsou v tomto představení více než akrobaty spíše zasmušilými klauny, kteří beze slov udržují vztah lehce škodolibé rivality, ale během chvilky dokážou předvést i své vrcholné akrobatické dovednosti: Didier André jako skvělý žonglér a Jean-Paul Lefeuvre jako akrobat zaplétající svou trénovanou hubenou postavu do neuvěřitelných gumových smyček či jako protagonista „baletu“ s oranžovým balónem, kdy snově melancholickou estetiku zpomaleného pohybu prostřihne elegantním saltem.

Vše je to něžné, křehké, vtipné a poetické. Proti loňskému Skleníku je na ploše 75 minutového představení možná pár hluchých míst či přechodů, ale celek je natolik působivý, že na ně rychle zapomenete. Bricolage Erotique bude na Letné k vidění do 28. srpna a zcela jistě vás pobaví i zaujme.

Celkové hodnocení: 90%

Atelier Lefeuvre & André: Bricolage Erotique

Letní Letná, Praha, 19. 8.

Reklama

Související témata:

Související články

Toy Dolls ukázali, že punk nepatří do muzea

V sobotu končí v Moravské Třebové punkový festival Pod parou, na který dorazily skoro 4000 diváků, včetně mnoha ze zahraničí. Vrcholem pátečního večera, kde...

Kabaret The Adicts zakončil punkový festival

V noci na neděli vyvrcholil v Moravské Třebové punkový festival Pod parou koncerty anglických skupin The Adicts a Vice Squad. Právě zahraniční hvězdy pozvedly...

Výběr článků

Načítám