Hlavní obsah

Houslista Daniel Hope bude hrát na Vltavě v Praze

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit Daniel Hope je jeden z nejznámějších houslistů současnosti. Proslul vícežánrovým záběrem, kterým přibližuje klasiku mladým lidem. Miluje také Prahu, a tak se po úspěchu svého prvního vystoupení na festivalu Struny podzimu v roce 2013 rozhodl na pozvání organizátorů letošního ročníku Strun se do Prahy vrátit. Již 19. září zahraje přímo na řece Vltavě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Daniel Hope si už pobyt na Vltavě vyzkoušel.

Článek

Koncert se odehraje na hladině Vltavy na plovoucí scéně mezi mostem Legií a Slovanským ostrovem. Organizátoři pro první části festivalu totiž zvolili formu open air koncertů a Hopeho set bude tak vůbec prvním v pětadvacetileté historii festivalu, který se bude konat mimo sály.

Daniel Hope na koncertě vystoupí spolu s naším Epoque Orchestra a uvede svou nejznámější nahrávku, Vivaldiho Čtvero ročních období v úpravě Maxe Richtera jako Vivaldi-Recomposed.

„Miluji Prahu a českou hudbu,“ řekl na setkání s novináři na pražském Žofíně. A aby to dokázal, zahrál na místě sonátu Erwina Schulhoffa, který patřil k českým židovským autorům umučeným nacisty. „Ukážeme světu, že Praha po pandemii opět zní a hudba má léčivou moc,“ dodal.

Koncert bude natáčet Česká televize a v koprodukci s kanálem Arte streamovat do světa. Ceny lístků jsou 1200 až 1400 Kč. V listopadu pak festival bude pokračovat koncerty v sálech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám