Hlavní obsah

Hobiti, skřeti a elfové proměnili pražské kino ve Středozemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Českou premiéru nového filmu Hobit si v pátek večer nenechali ujít fanoušci fantazie Johna Ronalda Reuela Tolkiena. Čtyři stovky zapálených diváků vyrazily v originálních kostýmech na promítání snímku do multikina v pražské Hostivaři. Nechyběli samozřejmě hobiti, trpaslíci, elfové nebo čaroději.

Fandové filmu Hobit se na svých kostýmech skutečně vyřádiliVideo: ČTK

 
Článek

Stejné kino si fandové vybrali kvůli kvalitě projekce i loni při premiéře prvního dílu Hobit: Neočekávaná cesta. Letošní snímek s podtitulem Šmakova dračí poušť hostivařské multikino navíc jako jediné v České republice uvádí v osmi různých verzích a formátech.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Představení v hostivařském multikině bylo promítáním s největším počtem kostýmovaných fanoušků Hobita v České republice.

Diváci si mohou vybrat nejen mezi 2D a 3D verzí s dabingem nebo titulky, ale mohou také Hobita vidět ve vysokofrekvenční projekci 48 snímků za sekundu HFR 3D a v revolučním prostorovém zvuku Dolby Atmos nebo v zážitkovém 4DX kině s vůní, vodou, větrem a pohybem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Některé uši elfů příliš přirozeně nevypadaly.

"Je to opravdu úžasný zážitek. Už minulý rok to vypadalo, jakoby se naše kino ocitlo na pár hodin ve Středozemi a letos ta paráda bude ještě větší," řekl ještě před začátkem premiéry ředitel Premiere Cinemas David Horáček.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fanoušci premiéru brali opravdu vážně.

První díl filmu Hobit režiséra Petera Jacksona s podtitulem Neočekávaná cesta měl tuzemskou premiéru loni 13. prosince a setkal se u diváků s úspěchem.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Za první víkend ho zhlédlo přes 186 000 diváků, celkem do konce roku 2012 zaznamenal 476 210 diváků a tržby 65 miliónů korun.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Pokračování trilogie natočené podle románu Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky britského spisovatele Johna Ronalda Reuela Tolkiena je akční podívanou, v níž hlavní hrdinové například potkávají kožoměnce Medděda a v lese Mirkwood plném nástrah se střetávají s houfem obřích Pavouků. Závěrečný snímek trilogie s podtitulem Tam a zase zpátky se na filmová plátna dostane příští rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám